Enzymer i hudplejen
Der er mange gode grunde til at investere i hudpleje med enzymer. © Getty Images

Derfor skal du vælge skønhedsprodukter med enzymer i

Hvordan er det nu lige med enzymer? Hvad kan de, og hvorfor er de gode for dig og din 40+ hud? Vi guider dig her!

4. juni 2020 af Maria Rothmar

Det er enzymer

Enzymer er kort sagt et kemikalie, som sætter fart på reaktionen mellem andre kemikalier. Det medvirker til at nedbryde for eksempel proteiner og sukkerstoffer, som tilfældet er med de enzymer, der findes i din mund og mave. I hudpleje bruger man oftest enzymer fra papaya, ananas og græskar, som nedbryder proteinet keratin. 

Sådan virker enzymer for dig og din hud 

Keratin er hovedbestanddelen i de døde hudceller, der ligger på hudens overflade. Når du tilfører huden enzymer, bliver keratinet nedbrudt, så de døde hudceller forsvinder fra huden. Og jo ældre du bliver, jo længere tager det for huden at afstøde de døde hudceller, så det er smart at hjælpe dem på vej. Det gør din 40+ hud både friskere, glattere, blødere og mere ensartet. 

Sådan bruger du enzymer i din hudpleje

Enzymer findes både i masker, cremer og mere vandige skintonics.

 • Maskerne skal typisk sidde på din hud i 5-10 minutter, alt efter det specifikke produkt (tjek altid vejledningen på etiketten), og så skylles af igen.
 • Skintonics stryger du over din hud med en vatrondel efter afrensning, før du putter serum og dagcreme på.
 • Tonics og cremer indeholder typisk en lavere koncentration enzymer end masker, da tonics og cremer skal blive på din hud. 

Vær lige opmærksom på

Det rigtigt smarte ved enzymer er, at de kun nedbryder døde hudceller. De friske og levende celler rører de ikke. Det gør enzymer geniale til blid peeling af selv sart og sensitiv hud.

Husk dog altid daglig solfaktor, når du benytter dig af peeling (af enhver art). Den nye, blottede hud er ekstra følsom over for solens stråler.

   Skønne sager med enzymer

   Enzymer til din 40+ hud
   Skønhedsredaktørens bud på skønne sager med enzymer.© Matas | Magasin | Murad | Dior | Verso | Oskias | Ole Henriksen | Filogras | Peter Thomas Roth

   Natcreme fra Murad. Understøt den fornyelse, din hud gennemgår hver nat, med Night Fix Enzyme Treatment fra Murad. Og vågn op til en hud så strålende, som kun så god en natcreme giver. 

   Serum fra Dior. Dup Diors Capture Youth New Skin Effect Enzyme Solution på din hud hver morgen. Så sørger enzymer fra papaya for både at booste din udstråling og bane nem vej for den efterfølgende pleje. 

   Rens fra Verso. Versos Foaming Cleanser holder din hud silkeblød med sheasmør, mens enzymer fra mango og papaya peeler – åh, så blidt.  

   Bodyscrub fra Oskias. Din 40+ krop vil også elske en omgang enzymkærlighed. Det får den med Oskias Renaissance Body Scrub, som forkæler med græskarenzymer, pink himalayasalt, vitaminer og omega 6-fedtsyrer. 

   Ansigtsmaske fra Ole Henriksen. Berry Nurturing Gel Mask peeler med papaya, dulmer med lavendel, beskytter med blåbær og holder på fugten med hyaluronsyre. 

   Dagcreme fra Filorga. Enzymer, hyaluronsyre, peptider, fugt og næring. Alt det indeholder og tilbyder Filorgas Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream til en overordentligt overkommelig pris. 

   Ansigtsmaske fra Peter Thomas Roth. Pumpkin Enzyme Mask fra Peter Thomas Roth er et veritabelt chokoladeæg. Den peeler nemlig på tre måder: Med AHA-syre, med minikrystaller og med græskarenzymer. 

   Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

   Du vil (garanteret) også kunne lide