Moden kvinde smører creme i ansigtet
Som en svamp suger hyaluronsyre fugt til sig – og holder fast på den! © Getty Images

Derfor er hyaluronsyre en vigtig ingrediens i din 40+ hudpleje

Det er ingredienserne, der adskiller dagcremen til en akneramt teenager og til en tørhedsramt 40+ kvinde. Så de er drønvigtige at have styr på, de ingredienser. Og derfor gennemgår vi de mest 40+ fremtrædende af slagsen. Som for eksempel hyaluronsyre.

19. august 2020 af Maria Rothmar

Det er hyaluronsyre

Når vi skal være tekniske, er hyaluronsyre en glykosaminoglykan. Den findes naturligt i din krop, blandt andet i din hud, i dine knogler og i din brusk, hvor den udfylder rummet mellem dine celler. 

Hyaluronsyre er essentielt for hudens fugtniveau, sundhed og spændstighed og for dens evne til at hele og danne arvæv. Med årene producerer din krop stadigt mindre hyaluronsyre selv, hvilket er en af grundene til, at din hud ændrer kvalitet og udseende.

Sådan virker hyaluronsyre for dig og din hud

Især to af hyaluronsyrens egenskaber er enormt gavnlige for hud generelt og for 40+ hud specifikt: Den er hygroskopisk, hvilket betyder, at den kan trække fugt fra omgivelserne og binde den. Og den kan binde flere tusinde gange sin egen vægt i væske – og altså beholde den og mindske fugttab. Op til seks liter per gram hyaluronsyre.

Sådan bruger du hyaluronsyre i din hudpleje

Hyaluronsyre er i dag en af de mest udbredte ingredienser i hudpleje, takket være sin uovertrufne evne til at hjælpe huden med noget så basalt som at holde sig fugtet. Og tilstrækkelig fugt er som bekendt en af grundstenene i struttende sund hud.

Derfor finder og bruger du den da også i alt fra renseprodukter og scrubs til sera, cremer og masker. Så kort sagt: Kan du betjene en ansigtscreme, kan du bruge hyaluronsyre.

Vær lige opmærksom på

Hyaluronsyre skal anvendes sammen med en fugtkilde for at virke. Bruger du den for eksempel i et serum, skal du altid kombinere med en creme.

Ellers kan den virke udtørrende, da den hygroskopiske hyaluronsyre så vil trække fugten fra de dybere hudlag op til overfladen, hvor den fordamper.

Sart hud tåler fint hyaluronsyre, da den som nævnt allerede findes i din hud.

Skønne sager med hyaluronsyre

Skønhedsprodukter med hyaluronsyre i
Skønhedsredaktørens bud på skønne sager med hyaluronsyre i. © Nilens Jord | Filorga | Mádaras | Helena Rubinstein | Estée Lauder | L'Oréal | Peter Thomas Roth

Moisturising Mask fra Nilens Jord. Et kvarter med denne gelémaske er som balsam for sjælen – og huden. Med fugtbindende bio-sakkarider og hyaluronsyre.

NCEF-Reverse Eyes fra Filorga. Filorga passer på den fine hud ved dine øjne med både hyaluronsyre, kollagen, C-vitamin, antiinflflammatorisk aescin og drænende koffein. 

Mádaras Micellar Water. Et par strøg af Mádaras renseprodukt, Micellar Water, på lidt vat fjerner alle former for makeup fra din 40+ hud. Og efterlader den velfugtet med aloe vera og hyaluronsyre.

Udsatte steder-creme fra Helena Rubinstein. Hænder og bryst har også brug for fugtende og opstrammende omsorg. Det får de med hyaluronsyren i Helena Rubinsteins RePlasty Age Recovery Hand, Neck & Décolleté. 

Natcreme fra Estée Lauder. Din hud mister fugt hurtigere om natten end om dagen. Stop væsketabet med Estée Lauders hyaluronsyremættede natcreme Revitalizing Supreme+ Night.

Serum fra L’Oréal. Brug Revitalift Filler Ampoules fra L’Oréal med hyaluronsyrekoncentrat dagligt i en uge som en kur eller som et skud spændstighed, når din hud trænger. 

Water Drench Hyaluronic Cloud Cream fra Peter Thomas Roth. Dagcremen består af 30 % koncentreret hyaluronsyre. Det giver en tilførsel af fugt i hele 72 timer.  

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide