Moden kvinde
Fedt er godt. Også smurt mere eller mindre direkte på din hud.© Getty Images

Derfor er ceramider en skøn ingrediens i din 40+ hudpleje

Giver du din hud de rigtige redskaber at arbejde med? For sagen er, at indholdet af din huds redskabsskuffe er direkte proportionalt med din huds sundhed og pænhed. Et af dine 40+ redskaber er ceramider.

24. oktober 2020 af Maria Rothmar

Ceramider er halvdelen af din hud. I hvert fald da du var yngre. Ceramider er nemlig de lipider, altså det fedtstof, som udgør 50 procent af din huds yderste lag. Hvis du tænker på hudens celler som fliser, så er ceramider den mørtel, der sørger for, at fliserne sidder ordentligt og stabilt, så overfladen ser pæn ud, og fugten ikke slipper væk.

Sådan virker ceramider for dig og din hud

Den dårlige nyhed er, at når du rammer 40+, har du mistet 60 procent af din huds naturlige ceramider. Den gode nyhed er, at du kan smøre dem på igen! Og slå flere skønhedsfluer med ét smæk, for tilførslen af ceramider udefra stimulerer din hud til selv at danne flere, styrker din huds forsvar og gør den dermed sund, spændstig og smidig.

Sådan bruger du ceramider i din hudpleje

Kort fortalt: Smør dem på huden. Så nemt er det. Ceramider optages især fra cremer, lotions, sera og masker. Husk også læbepleje og øjencremer.

Renseprodukter bliver skyllet af og er derfor ikke vildt effektive i forhold til at mætte huden med ceramider. Men skader naturligvis ikke.

Vil du have det optimale udbytte af ceramider, så kombinér dem med andre fedtstoffer som omega-fedtsyrer og glycerider fra for eksempel sheasmør.

Vær lige opmærksom på

Ceramider er en såkalt hud-identisk ingrediens. Det betyder, at den allerede er en helt naturlig del af din hud og derfor kan tåles af stort set alle uden hudproblemer. Det gælder både fedtet, tør og sart hud.

Rent faktisk hjælper ceramider med at forbedre alle tre hudtilstande. Af samme grund kan du trygt bruge ceramider ved dine øjne og på dine læber.

Skønne sager med ceramider

Ansigtsmaske: 30 % rent kokosvand og en ordentlig spandfuld tørstslukkende ceramider. Coconut Ceramide Mask er som en smoothie til din hud. Fra Too Cool For School, 50 kr. for et stk.

Dagcreme: Ceramidernes effekt optimeres med peptider, aminosyrer og sheasmør i Bare Minerals’ Butter Drench Restorative Rich Cream. Som skabt til ekstra tør hud. 50 ml, 469 kr.

Kropscreme: Und din krop den ypperste pleje. Body Emulsion fra ZO Skin Health nærer og styrker med ceramider, peptider, antioxidanter, Q10 og A-, B-, C- og E-vitamin. 240 ml, 669 kr.

Læbepleje: Smyg dine smukke 40+ læber i en af de 19 ceramidefyldte farver, som Elizabeth Ardens Ceramide Ultra Lipstick er skabt i. Her i farven Sugar. 245 kr.

Natcreme: Hver nat bliver din hud bedre til selv at skabe hyaluronsyre og ceramider – når du altså lægger den i seng iført Resveratrol Lift Night Infusion Cream fra Caudalie. 50 ml, 450 kr.

Serum: Du kan næsten høre det på navnet. Det fuldfede Ceramidin Serum fra Dr. Jart+ lægger dine dehydrerede hudceller i blød i et kompleks af fem ceramider. 40 ml, 315 kr.

Øjencreme: Får fedteriet fra din øjencreme makeuppen til at skøjte? Så skift til Mario Badescus lette øjengelé Ceramide Eye Gel. 14 g, 235 kr.

Skønhedsprodukter med ceramider i.
Værsågod: Skønne sager med ceramider til din 40+ hud.© Too Cool For School | Bare Minerals | ZO Skin Health I Elizabeth Arden I Caudalie I Dr. Jart+ I Mario Badescus

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. juli 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide