Moden kvinde smører creme på hænderne, fordi de er tørre
Kom dine tørre hænder til livs med skønhedsredaktørens tips! © Getty Images

Akuthjælp til knastørre hænder

Sprit og sæbe er blevet en uundgåelig del af vores hverdag. Og det er selvfølgelig fornuftigt! Ligesom det derfor også er fornuftigt at pleje vores hænder eksta meget – sådan her!

2. september 2020 af Maria Rothmar

Aldrig før har vi vasket og afsprittet vores hænder så meget som i de seneste måneder. Og det skal vi, for det giver mere end god sundhedsmæssig mening. Men det efterlader også vores hænder ru, røde og dehydrerede.

Når det gælder udtørring, er vand og sæbe faktisk større syndere end håndsprit. Håndsprit er nemlig ofte tilsat fugtbevarende ingredienser som glycerin, som bliver siddende på huden – mens selv den mest glycerinberigede sæbe bliver skyllet af igen. Ligesom sæbe ikke kun opløser snavs og bakterier i processen, men også hudens eget beskyttende lag fedtstof.

Hvordan forebygger du tørre hænder?

  • Du kan forebygge den værste hudtørst ved at duppe huden tør i stedet for at gnide.
  • Vask i lunkent vand. Sammen med sæbe rengør det lige så godt som varmt vand, men udtørrer mindre.
  • Og slut så hver håndvask af med en grundig indsmøring i en fed håndcreme med sheasmør, som er en af de bedste næringsgivere.

Håndcremerne du skal kende

  • Den nostalgiske: Nogle af The Body Shops første skønhedsprodukter var netop med agurk. Derfor dufter Cool Cucumber Hand Cream umiskendeligt af teenageværelse!
  • Den avancerede: Sheasmør får selskab af glycerin, hyaluronsyre og kollagen i Liquid Collagen Hand Cream fra Algenist. Optimalt for tørre 40+ hænder! 
  • Den økologiske: Økologiske og veganske Øy Scandinavian Hand Cream fra Skandinavisk fugter og fastholder fugt med skandinavisk kildevand, aloe vera og sheasmør. 

Cremer der er gode til tørre hænder
Forkæl dine tørre hænder med disse håndcremer, der indeholder plejende ingredienser.© The Body Shop I Algenist | Salling | Skandinavisk

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020. 

Du vil (garanteret) også kunne lide