Ingredienser fra naturen der er gode for huden
Granatæble og grøn te er bare to af de ingredienser, der gør noget godt for din hud. © Getty Images | Magasin | BeautyBay

8 superingredienser fra naturen, som gør underværker for din hud

Naturen er fyldt med forskønnende plejestoffer, som du, og din voksne hud, kan drage stor nytte af!

28. maj 2020 af Maria Rothmar

Før den moderne kosmetiks tidsalder fandt kvinder deres hudpleje i naturens egen beautyboks. Og de selv samme naturingredienser, som holdt vores formødres hud blød, fungerer naturligvis stadig. Nu er de blot blevet mikset med mere moderne teknologi i cremer, lotioner og sera.

Der findes hundredvis af naturligt forskønnende plejestoffer derude i det grønne, så listen her er på ingen måde udtømmende. Men den er et godt sted at starte!

1. Grøn te 

Grøn te er sundt for dig både indefra og udefra. Plejehemmeligheden hedder catechiner. På huden hjælper de ved at virke dulmende og beroligende, fremme en god celleheling og mindske allergiske irritationer.

Prøv eksempelvis: Den kølende ansigtsmist Facial Spray With Aloe, Cucumber and Green Tea fra Mario Badescu, som sender en sky naturpleje durk i dit ansigt. 

2. Mandelolie

Det sunde fedt i mandler er også sundt i hudpleje. Det samme er mineralerne og B- og E-vitaminet, som beskytter og styrker 40+ hud.

3. Olivenolie 

Olien fra de velsmagende olivenfrugter er først og fremmest fyldt med fed, fed næring fra sunde omega-fedtsyrer. Samtidig er olivenolien antibakteriel og antiinflammatorisk.

Mandelolie er godt for huden
Mineralerne og B- og E-vitaminet i mandelolie beskytter og styrker din 40+ hud.© Getty Images

4. Granatæble

Takket være antioxidanten polyfenol hører granatæbler til i eliten blandt sunde frugter. Polyfenol har kort fortalt en beskyttende virkning på kroppens og hudens celler, både når du spiser dem, og når du smører dem på huden.

Prøv eksempelvis: Det ganske naturlige serum fra Weleda, Pomegranate Firming Face Serum, som udnytter granatæblets antioxidative virkning.

5. Honning

Indeholder mineraler, som holder huden stærk. Og eftersom bakterier ikke kan gro i honning, har de gyldne dråber også en antibakteriel effekt, som er fornuftig at have i hudpleje.

6. Kokos

Triglycerider er et fedtstof, der, som navnet antyder, består af tre fedtsyrer, og det finder du i kokos. På huden virker triglycerider dog ikke trefoldigt, men dobbelt: De giver næring og hjælper med at fastholde fugt.

Prøv eksempelvis: Fyld fedt på knastør hud på kun 10 minutter og naturlig vis med den kokosnærende og -duftende Glow-Co-Nuts Hydrating Coconut Moisture Mask fra Origins.

Granatæble er godt for huden
Granatæble har en beskyttende virkning på kroppens og hudens celler.© Getty Images

7. Avocado

Den bløde, grønne frugt (ja, det er faktisk en frugt) er fyldt med B-vitamin og naturligvis de sunde spændstiggørende fedtsyrer, som gør underværker for 40+ hud.

Prøv eksempelvis: Avocado og sheasmør holder læberne bløde og bouncy, mens 15 nude nuancer gør dem diskret kysseklar. På alle måder helt naturlig Gen Nude Buttercream Lipgloss fra Bareminerals. 

8. Jojoba

Olie fra jojoba har næsten samme struktur som hudens eget fedtstof. Det betyder, at hudens fedt- og fugtbalance bliver genoprettet, uanset om den er for tør eller for fed. 

Prøv eksempelvis: Økologisk jojobaolie er grundstenen i Orange-Lavender Organic Body Lotion fra økologiske Dr. Bronner’s. Avocado, kokos og hamp er også med i klubben. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide