Skønne olier til ansigtet
Skønne olier til ansigtet© iStock

8 lækre ansigtsolier

I de kolde og tørre måneder har din hud brug for ekstra fugt. Plej den med en ansigtsolie. Den vil takke dig med maksimal udstråling.

28. januar 2016 af Anne Mønsted
Ansigtsolie
© iStock

1. Velafprøvet

Marulaolie kommer fra nødderne på marulatræet, og kvinder i Sydafrika har brugt olien, der er rig på antioxidanter, som fugtkilde i årtier. Så dens virkning er velafprøvet. 100 procent naturlig og til meget tør hud. Marula Oil fra Skinfood, 50 ml, 149 kroner hos Skinfood.dk.

 

2. Nærmest en vitaminpille

Jojoba- og hybenkerneolie fugter, C- og E-vitamin vedligeholder overfladen, og A-vitamin tager sig af rynkerne i No. 7’s Youthful Replenishing Facial Oil. Husk i øvrigt, at ansigtsolie aldrig skal under øjnene, fordi huden der er så sart og fin, og der dur kun øjencreme. 30 ml, cirka 225 kroner hos Boots.com.

3. Vig bort, rynker

La Mers tofasede The Renewal Oil har stærke anti-aging-egenskaber og kan bruges alene eller sammen med din dag- eller natcreme. Eller du kan føje et par -dråber til din body-lotion, så kroppen også kan nyde godt af olien. 30 ml, 1.375 kroner hos Magasin.dk.

4. Nu også om dagen

Kiehl’s bestseller-natolie har fået en ven: Daily Reviving Concentrate. En citrusduftende dagolie, som trænger hurtigt ind i huden, modvirker en trist hudtone samt styrker huden med ingefærrod og solsikkefrø. 15 ml, 155 kroner hos Magasin.dk.

5. Inklusive håret

Det er ikke kun dit ansigt, der lider overlast i den kolde blæst og tørre luft, og så er det godt, at Darphins The Revitalizing Oil også kan bruges i nyvasket hår, hvor den giver dig sundere spidser og mindre statisk hår. 50 ml, 240 kroner hos Lookfantastic.dk.

6. Mere som serum

Fire dråber morgen og aften er nok til at give din hud den ekstra fugt, den har brug for. Føles mere som et serum end en olie, så velegnet til dig, der synes, at olier fedter. Premier Cru The Elixir fra Caudalie, 30 ml, 596 kroner hos Webapoteket.dk.

7. Otte olier i én

Absolue Precious Oil fra Lancôme er som skabt til dig med tør hud. Sammensætningen af otte botaniske olier sørger nemlig for, at din hud konstant er optimalt fugtet. 30 ml, 1.240 kroner. Forhandles hos Magasin og Matas.

8. Fuldtræffer!

Helena Rubinstein kan godt være stolte af deres første ansigtsolie i Prodigy-linjen. Prodigy Sacred Oil, 30 ml, 1.450 kroner hos Matas.dk.

Du vil (garanteret) også kunne lide