Moden kvinde er ude at sejle, solcreme
Husker du at beskytte din voksne hud mod solen? © Getty Images

7 vigtige regler, du skal huske, hvis du vil undgå at blive solskoldet

Husker du at beskytte din hud godt og grundigt mod solens stråler? Hvis ikke, så genopfrisk din solhukommelse her!

25. juli 2020 af Maria Rothmar

Vi har allerede givet dig tre vigtige grunde til, at du skal huske solfaktoren året rundt.

Og når solen så for alvor skinner og luner i sommermånederne, er der en række regler, som er gavnlige at huske, hvis du vil undgå at blive rød og skoldet. Helt præcist 7 regler, og dem får du her: 

1. Smør lidt før 

Solcreme skal ikke først fordeles, når du ligger parat på badehåndklædet. Faktisk går der op til 20 minutter, før faktoren fungerer optimalt, så på med solcremen i god tid. Måske allerede når du pakker badehåndklædet?

2. Én krop, én håndfuld

Den kender du vist efterhånden. En voksen krop kræver cirka 40 milliliter solcreme, eller en håndfuld, for at være dækket. Bruger du for eksempel faktor 15 i et (for) tyndt lag, beskytter den kun med faktor 2.

3. Faktor er faktor

Hvis beskyttelse mod UV-stråler er dit eneste ønske, kan du sagtens bruge en kropssolcreme i ansigtet og omvendt. Målrettet og mere fintfølende pleje kræver dog specifikke produkter.

Solcreme
En voksen krop kræver en håndfuld solcreme for at være dækket. © Getty Images

4. Regelmæssig omhu

Sved, slid og vand gør, at solcremen forsvinder i løbet af et par timer. Regn derfor med at smøre dig ind tre til fire gange, hvis du er ude hele dagen.

5. Hold siesta i skyggen

Bliv i skyggen, eller ganske enkelt indenfor, mellem klokken 12 og klokken 15. I dette tidsrum er solens stråler nemlig stærkest og kan gøre mest skade.

6. Fakta om faktor

Dobbelt faktor betyder desværre ikke dobbelt solsikkerhed. Faktor 15 blokerer for 93 % af strålerne, faktor 30 stopper cirka 97 % og faktor 50 omkring 98 %.

7. På med klunset

Solcreme er ikke altid nok. Opholder du dig i solen midt på dagen, eller på et hvilket som helst tidspunkt af dagen sydpå, er det en god idé med en hat og let tøj på bar hud.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide