© Decubal

5 tips, der giver dig en smuk vinterhud

Sne, slud, vind og kulde. Vinteren byder på barske kår for din hud, og den kan svare igen med at blive tør og irriteret. Få her fem tips, der hjælper med at holde huden sund og smuk.

2. december 2019 af Af Benjamin Native Studio for Decubal

Du bevæger dig ud i slud og kulde for at komme på arbejde, og for hvert skridt du tager, kan du nærmest mærke din hud blive tørrere og tørrere og strammere og stammere.

Vores hud har det lidt anstrengt med efterår og vinter, for med de årstider kommer kulde, blæst og temperaturskift. Samtidig falder luftfugtigheden udenfor, og det får vores hud til at frigive fugt, og så oplever mange af os, at huden bliver tør og irriteret.

Der er dog tips, som kan hjælpe dig til en mere fugtig, smidig og skøn hud – også om vinteren. Vi har samlet fem gode her.

1. Tag korte og ikke for varme bade

Når vi bader, fjerner vi hudens egne fedtstoffer med vand og sæbe. Det ødelægger den naturlige beskyttelsesbarriere, som skulle holde huden blød og elastisk ved at forhindre fugten i at fordampe. Samtidig er det varme vand i brusebadet faktisk også med til at udtørre din hud.

Derfor vil det allerbedste være, at du både skruer ned for tiden under bruseren og varmen på vandet. Hvis du kan holde det ud, så er lunkent vand mere skånsomt for din hud, og du skal helst gøre det så kort som muligt – for hudens skyld.

2. Skru ned for varmen og luft regelmæssigt ud

Vores huse er blevet mere og mere isoleret over de seneste årtier, og det er jo som udgangspunkt fint. Men faktisk forhindrer den effektive isolering frisk luft i at komme ind, samtidig med at vores radiatorer, emhætter og ventilationssystemer udtørrer luften. Det efterlader vores hud tør og irriteret. Skru derfor lidt ned for varmen, så luftfugtigheden ikke bliver for lav og luft godt ud i hjemmet, så der skabes en fugtbalance i dit hjem.

3. Drik godt med vand og få rigelige mængder omega-3

Tør hud KAN komme indefra, så sørg for at drikke vand nok i løbet af dagen. Dette løser dog sjældent problemet alene, men det giver dig det bedste udgangspunkt.

Din hud har også brug for vitaminer, mineraler og fedtsyrer for at være sund, og her kan du hjælpe den lidt på vej. De færreste af os spiser for eksempel fisk nok til, at vi får den mængde omega-3, vores hud har brug for om vinteren. Her kan du med fordel supplere din kost med Omega-3-tabetter eller -olier.

4. Tænk over, hvor meget sæbe du bruger

Vi vil jo gerne være rene, og vi tænker på sæbe som en god ting i forhold til vores hud og hygiejne. Men sæber kan have en udtørrende effekt og dermed faktisk være en væsentlig medspiller i at skabe den tørre hud. Undgå overdreven brug af sæbe, når du vasker dig, og brug sæber med hudvenlig PH-værdi.

5. Brug en fed fugtighedscreme

Find en rigtig god, nærende og fugtgivende fed creme, som du kan bruge hver dag. Gerne to gange om dagen. Især om vinteren har din hud brug for ekstra støtte. Det er naturligvis yderst individuelt, hvad der passer til éns hud, men du skal gå efter en creme med et fedtindhold på 50 procent eller derover. 

© Decubal

En god creme til din tørre vinterhud

Decubal Lipid Cream er en intensivt nærende og fugtgivende creme med et fedtindhold på 70%, hvilket gør, at den er særligt god til den ekstra tørre hud, som de fleste udsættes for om vinteren. Cremen er til daglig pleje, og den er vandbaseret og tillader derfor huden at ånde samtidig med, at den hjælper med at forbedre hudbarrieren og beskytte huden mod fugttab. Derved forbedres elasticiteten i huden. Decubal Lipid Cream er ydermere Allergy-Certified.

Se mere om Decubal her.

Du vil (garanteret) også kunne lide