© Getty Images

5 skønhedstips du skal kende, hvis du vil have smuk udstråling hele livet

Glem alt om "anti-age" og undgå i stedet disse klassiske fejl. Skønhedsredaktør Maria Rothmar deler her sine bedste tips.

8. januar 2019 af Benjamin Native Studio for Eau Thermale Avène

Drop kampen for at se yngre ud! Du bør ikke bruge din energi foran spejlet på at kæmpe mod din hud – prøv i stedet at bruge din hudplejerutine til at blive den bedste version af dig selv.

De fleste af os kigger på vores hud ud fra alder i stedet for at finde dens reelle behov. Vores hud forandrer sig i forskelligt tempo, og det er essentielt at lytte til, hvad netop din hud har brug for.

Magasinet Livs skønhedsredaktør, Maria Rothmar, guider her til, hvad du skal være opmærksom på, når din hud ændrer sig med alderen, og hvad du kan gøre for at beholde en smuk udstråling med masser af glød og spændstighed.

Hvordan forandrer vores hud sig, når vi bliver ældre?

Med alderen, altså fra du er omkring 30 og fremefter, bliver din hud tyndere og mindre spændstig. Det gør den, fordi den danner mindre kollagen og elastin, der er hudens naturlige "elastikker". Derudover mister huden både fedt og fugt, så den kan føles tør og lidt indsunken, og så bliver den desværre også mere modtagelig for skadelige påvirkninger udefra. Når du kommer i overgangsalderen, kan du føje en faldenden mængde af det kvindelige kønshormon østrogen til listen. Det gør huden endnu mere tør og tynd, forklarer skønhedsredaktør Maria Rothmar.

Hvilke fejl begår vi oftest med hudplejen, når vores hud forandrer sig?

Den største fejl er faktisk ikke at gøre noget. Mange kvinder fortsætter med den samme plejerutine, de har benyttet i årevis. Det passede sikkert også fint til en spændstig hud, der selv kunne fastholde sin fugt, men forandringerne i huden kræver også, at du plejer din hud på en anderledes måde. Overvej gerne allerede i starten af 30'erne, om du skal til at opgradere din hudpleje, siger skønhedsredaktør Maria Rothmar.

DermAbsolu Youth Eye Cream, 15 ml, 229,50 kr., DermAbsolu Defining Day Cream, 40 ml, 299,50 kr., DermAbsolu Comforting Night Balm, 40 ml, 299,50 kr., DermAbsolu Recontouring Serum, 30 ml, 329,50 kr., DermAbsolu Redensifying Tinted Cream, 40 ml, 299,50 kr.

Den nye hudplejeserie DermAbsolu fra franske Eau Thermale Avène er målrettet og lækker pleje, der genopbygger huden, styrker spændstigheden og hjælper mod tørhed og manglende fasthed. Seriens produkter indeholder blødgørende og beroligende Avène Termalkildevand samt en patenteret trio af højteknologiske, aktive ingredienser: Vaniljepolyphenol, Sytenol™ og Glycoleol. Du finder produkterne på apoteket.

Hvordan kan jeg se, hvad min hud har brug for?

Huden taler til dig, hvis du lytter – føles den stram og tør, så mangler den fugt og næring. Den kan også begynde at danne rynker og linjer. Vil du dem til livs, skal du sætte ind med målrettede produkter. Det kan også være, du får pigmentpletter på grund af det mindre østrogen. Her har du brug for mere specialiserede produkter, fortæller Maria Rothmar.

Hvis jeg gerne vil beholde en smuk og ungdommelig hud med fylde, glød og få linjer, hvad skal jeg så gøre?

Du kommer ikke uden om rynker og linjer i din voksne hud, men du kan godt til en vis grad kompensere for de ting, der kommer med alderen. Det vigtigste er at tilføre en masse fugt, at stimulere hudens kollagendannelse, og i det hele taget give den de bedste vilkår for at være i balance. Sats på en intensiv fugtcreme, gerne med hyaluronsyre, der binder fugten i huden. Brug den både morgen og aften. Serum, der kan føre de virkningsfulde ingredienser helt ned i de dybeste hudlag, er også et must. Og så må du ikke glemme den daglige solfaktor – solens stråler er ansvarlige for op til 80 % af din huds aldring, siger Maria Rothmar.

Målrettet hudpleje fra franske Eau Thermale Avène

Hudplejeserien DermAbsolu fra Avène består af fem skønne produkter, der tilsammen giver dig en komplet skønhedsrutine. Produkterne er baseret på Termalkildevand fra Avène i Sydfrankrig. Termalkildevandet er kendt for sine blødgørende og beroligende egenskaber.

DermAbsolu Recontouring Serum fra Avène, 30 ml, 329,50 kr.

DermAbsolu serum har en ”serum-in-oil” tekstur, der er nærende som en olie og let og luftig som en serum. De aktive ingredienser giver fugt i op til 24 timer (testet på 20 kvinder i alderen 24-62 år), styrker ansigtskonturen og giver fylde. 

DermAbsolu Defining Day Cream fra Avène, 40 ml, 299,50 kr.

Efter serum plejes huden med den silkebløde dagcreme, der bidrager til at genvinde ansigtets spændstighed og glød. Dagcremen har perlemorspigmenter, der reflekterer lyset og giver din hud naturlig udstråling.

DermAbsolu Redensifying Tinted Cream fra Avène, 40 ml, 299,50 kr.

Med den fugtivende og farvede dagcreme, får du nemt en ensartet hudtone, der kamouflerer ujævnheder, mindsker rynker og beskytter med SPF 30. Det er især smart i weekenderne eller på de dage, hvor du ikke har lyst til meget makeup, men stadig føler at det er rart med en smule glød.

DermAbsolu Comforting Night Balm fra Avène, 40 ml, 299,50 kr.

Når du sover, hjælper natcremen ved at nære i dybden og mindske rynker. Huden opleves mere tonet og fyldig. Både dag- og natcreme er i innovative air-less krukker med hygiejnisk pumpesystem.

DermAbsolu Youth Eye Cream fra Avène, 15 ml, 229,50 kr.

Et vigtigt indsatsområde i hudplejen er den sarte hud omkring øjnene, hvor fine linjer kan mindskes med den rette pleje. Ud over at mindske rynker reducerer øjencremen hævelser, poser under øjnene og mørke rande synes mindre trydelige. Et godt tip er at lægge øjencremen i køleskabet – så giver den en kølende effekt og mindsker hævede øjne, når du påfører den med den smarte massage-applikator.


Du finder produkterne fra Avène på apoteket.

Du vil (garanteret) også kunne lide