Olie til hud og hår
Som smurt i olie!© Getty Images

5 fede olier til voksen hud

Kærligheden mellem fede olier og tørstig hud går tusinder af år tilbage. Her er de 5, du først skal gå efter, når du er blevet 40+ voksen.

10. juni 2023 af Maria Rothmar

Hvis du endnu ikke bruger olie i din skønhedspleje, for eksempel under din dagcreme, så er det et godt tidspunkt at begynde, når du er fyldt 40 år. Her er listen over de forskellige oliers vidunderlige egenskaber. 

1. Arganolie

Arganolie styrker din huds egen hudbarriere, så din hud bliver beskyttet bedst muligt mod både tør luft, forurening og andre irritationer. Og så indeholder arganolie ekstra meget E-vitamin, som virker helende på huden, når noget har fået lov til at forstyrre eller stresse den.

2. Jojobaolie

Jojobaolie virker både antibakteriel og antiinflammatorisk på din hud og er derfor særligt god til hud, som er sart og sensitiv.

3. Macadamianøddeolie 

Macadamianøddeolie er fyldt med essentielle fedtsyrer, som ikke kun er sunde for din hud indefra, men også udefra. Og så er macadamianøddeolie også meget let. Genial til hud, som nemt bliver fedtet.

4. Abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie indeholder en fed kombination af glød-givende C-vitamin og hud-helende E-vitamin.

5. Rosenolie

Rosenolie dufter selvsagt som en drøm, og så har rosenolie en både dulmende og udjævnende effekt på huden.

Olie på hud
4 olier, som du kan få brug for fra hårtoppen til tåspidsen. © Getty Images

4 olier til top og tå: 

Elizabeth Ardens renseolie Ceramide Replenishing Cleansing Oil med olier fra oliven og abrikoskerner. 200 ml, 260 kr.

Kropsolien Lemon Body Oil passer på din 40+ krop med olier fra citrus, macadamianødder og jojoba. Fra Jurlique, 100 ml, 240 kr.

Hårolien Mythic Oil med argan- og risklidolie både blødgør og beskytter mod varme fra både sol og stylingredskaber. Fra L’Oréal Professionnel, 100 ml, 260 kr.

CND har blandet E-vitamin og jojobaolie i olien til dine negle og dine neglebånd. Solar Oil Nail & Cuticle Care, 15 ml, 139 kr. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i december 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide