Foundation farve
Det er vigtigt, at din foundation matcher din hudtone. © Getty Images

3 tips til at finde din rigtige foundationfarve

Det er bare ikke særligt smart, når den er hverken for lys eller for mørk. Allerhelst skal den matche din hudtone til perfektion. Men hvordan finder du så en foundation, der gør det? Skønhedsredaktøren guider dig!

12. februar 2020 af Maria Rothmar

Eksperten

Maria Rothmar har testet, undersøgt og skrevet om hudlækkerier i 12 år, så læn dig bare tilbage, når hun guider gennem skønhedsjunglen.

Du har måske brugt foundation til at forskønne dit voksne ansigt i mange år. Ellers har du netop fået øjnene op for, hvilke små mirakler den farvede creme egentlig kan udrette. 

Uanset hvad, kan det være ret svært at finde netop den farve, som matcher din hudtone bedst. Men det er altså altafgørende for resultatet, at du gør dig umage med at finde frem til den helt rigtige farve. Og til det får du tre ret geniale tips! 

Et dobbelt match

Den usynlige, og dermed helt rigtige, farve skal ikke kun matche dit ansigt. Også halsen, som i makeuppens verden er en forlængelse af dit ansigt, skal være et match. 

Derfor er kæbelinjen det allerbedste sted at stryge lidt af butikkens tester på. Den farve, der er mest usynlig på huden der, er den rigtige.

Tjek den i dagslys

Det kolde, elektriske lys, som er i de fleste butikker, giver et skævt indtryk af farve på foundation og hud. Så du skal enten hen til et vindue med dagslys eller helt udenfor, før du kan være sikker.

Den rette undertone

Din hud har en farve, men den har også en kold eller en varm undertone – og det samme har en foundation. Hvis du hurtigt bliver skoldet i solen, har du typisk en kold undertone, mens en varm bliver nemmere brun.

Foundation i den rigtige farve, men med en forkert undertone, gør din teint grå, mens en korrekt undertone giver liv og lys.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide