Før-billede af Lene og billede af da hun får farvet sit hår
Naturligt gråt hår er smukt, og om lidt bliver det endnu smukkere.© Thomas Dahl

Se Lenes vilde forvandling: Jeg elsker mit nye grå hår!

Er dit ansigt også omkranset af gråt og livløst hår? Du er ikke alene – og der findes heldigvis en løsning, der får dit grå hår til at stråle. Se bare disse før- og efterbilleder af Lene.

20. juli 2022 af Maria Rothmar

Lenes hårønske:

Lene stoppede med at farve sit hår, da hun var gravid med sit ældste barn, og hun er ikke begyndt igen. Hun er glad for sit grå hår, og hun synes, det er rart at slippe for udvoksninger.

Hun kan godt lide, at hendes hår ser naturligt gråt ud, men hun synes godt, det kan have en tendens til at blive lidt for gulligt. Hun kunne derfor godt tænke sig, at det blev lidt mere ensartet i farven, uden at der dog skal ske en kæmpe forandring.

Frisørens forslag:

Frisør Tanja Nøddegaard kan glæde Lene med, at hendes hår har det godt og føles sundt. Tanja bemærker, at det forreste hår er lyst og nærmest gyldent, mens håret bagerst på hovedet er mere ‘rigtigt’ gråt. Den gyldne eller gullige farve i det forreste hår skyldes, at melaninen i hårstråene har været påvirket af solens UV-stråler.

Lene til frisøren
Frisør Tanja analyserer og anbefaler.© Thomas Dahl

Lene Nissen (53):

  • er single og mor til Ella på 18 og Flora på 16 år.
  • er freelance stylist, skribent og blogger på Peekaboodesign.dk.
Lene får farvet sit hår
Så skal der farves! © Thomas Dahl
Lene får farvet hår hos frisøren
De lilla pigmenter dæmper de gule nuancer i Lenes hår. © Thomas Dahl

Sådan gjorde frisøren: 

  1. Frisør Tanja anbefaler, at Lene får den Wella-behandling, der hedder True Grey. Det er ikke en traditionel farvning, men en hårbehandling, hvor der indgår midlertidig farve.
  2. Der er syv farver at vælge imellem, og sammen finder Tanja og Lene frem til den rette lyse tone til Lenes lysegrå hår, Graphite Shimmer Light.
  3. Lene får den såkaldt fulde behandling, som skal sidde i håret i en halv time, og som holder i op til seks uger. Undervejs trækker håret både rosa og lilla op, men Tanja kan berolige med, at det ender som en helt naturlig farve.
  4. Lene vil gerne bevare længden i sit hår, så Tanja klipper kun de triste spidser, og så former hun håret en smule forrest for at indramme og fremhæve Lenes ansigt.
  5. Sidste touch er en føntørring med luftig mousse i rødder og længder, som gør Lenes nu skinnende sølvgrå hår bouncy og fyldigt!
Lene efter
Badabing! Lene ønskede at komme af med det gullige skær. Det kom hun! Og se, hvor smukt hendes hår nu omkranser og fremhæver hendes ansigt.© Thomas Dahl / Hår: Tanja Nøddegaard / Makeup: Mille Ree / Tak til Wella Studios for lån af location.

Du vil (garanteret) også kunne lide