Behandling af gråt hår
Forvandling af Solveigs hår© Morten Andersen

Se mit helt nye grå hår

Solveigs grå hår er fantastisk – men efterhånden også vildt og ustyrligt. Se frisørens forvandling og få de bedste tips til at pleje dine grå lokker.

29. maj 2023 af Maria Rothmar

Det siger Solveig om sit hår 

“Den grå farve har jeg det helt fint med, men mit hår har altså sit eget liv en gang imellem. Jeg har naturligt krøllet hår, der efterhånden er blevet meget langt, og det kan blive helt ustyrligt. Det krøller ikke, når det skal, og omvendt. 

Jeg vil rigtigt gerne embrace det grå. Men det må ikke blive en kedelig hjelm af gråt hår. Jeg har tidligere fået lavet striber og highlights for at give håret noget liv og for at camouflere overgangen mellem farvet hår og gråt hår. Jeg har dog ikke farvet det på nogen måde i to år nu. Jeg håber, det kan ende med en lidt kæk frisure i dag. Og så kunne jeg også godt tænke mig noget mere glans i håret.”

Solveig Korsholm Bjerg, 58 år

  • er projektleder. 
  • er forlovet og mor til en søn på 28 år, en datter på 25 og en datter på 20 år.
Billede af uplejet gråt hår
Sådan så Solveig ud før hun kom i frisørens hænder.


© Morten Andersen

EKSPERTEN

Liva Pedersen er 42 år, har sin egen frisørsalon, Livilea Hair, og driver også Livilea Academy, hvor hun udbyder kurser til andre frisører. Livilea.com

Det siger frisøren om Solveigs hår 

“Solveig har jo et fantastisk hår med en flot grå farve og et flot spil. Det eneste minus er, at det bliver lidt mat. Så det skal bare have en grundig glansbehandling og ikke andet i form af farver eller striber. Og så skal vi have løftet det ved hjælp af klipningen. 

Jeg vil gerne give Solveig en lang page, der er lidt asymmetrisk. Det vil give hende noget kant og indramning. Solveigs hårgrænse går ret dybt ned i panden. Derfor klipper jeg det kortere ved tindingen, så der åbnes op for hendes ansigt og det bliver knap så tungt,” siger frisør Liva Pedersen.

Behandling af gråt hår
Solveigs hår under behandling© Morten Andersen

Det kan Solveig gøre fremover 

“Det, Solveigs hår trænger mest til, er glans og næring. Ved frisøren kan hun få begge dele, en glansbehandling og en kurbehandling. Og så skal hun få klippet sine spidser hver tredje til sjette måned. Det holder frisuren skarp og sikrer, at spidserne altid ser pæne og sunde ud,” forklarer frisør Liva Pedersen.

Flot gråt hår
Smukke Solveig efter frisørens behandling


© Morten Andersen

Flere tips til pleje af håret 

“Solveig skal holde sit hår godt fugtet og plejet. Hendes naturkrøl har brug for næringen for at holde sig pænt og sundt. Så hun skal bruge kur og mere kur! Gerne en gang om ugen. En cremet kur har en tungere fedme og er derfor bedre til krøllet hår end for eksempel hårolie. Og så kan hun bruge en silver shampoo til at fremhæve det grå,” fortæller Liva Pedersen.

Produkter til gråt hår

SOS Supercharged Repair Hair Mask fra Aussie med glycerin og superfoods som manukablade og vild fersken. 450 ml,100 kr.

Yubi Blonde AntiBrass Purple Balm nærer som en hårkur og modvirker gult som en silver shampoo. Fra Shu Uemura, 200 ml, 539 kr.

Kontrollér dine krøller med Curl Expression CreamIn-Jelly. Fordel den i tørt hår, og lad den sidde. Fra L’Oréal Professionnel, 250 ml, 240 kr.

© PR

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i maj, 2023.

Du vil (garanteret) også kunne lide