Harklinikken
Harklinikken© shutterstock

Genvej til sundt, smukt og glansfuldt hår

9. marts 2023 af Annoncør

De fleste kan blive enige om, at en dårlig hårdag kan ødelægge en ellers skøn dag. Selvom du har en dårlig hårdag, så betyder det dog ikke, at der er noget galt med dit hår. De fleste kan nemlig få et sundt, smukt og glansfuldt hår, da det i princippet bare handler om de rigtige hårrutiner. Her får du en række gode råd til, hvordan du plejer dit hår.

Brug vitaminer mod skål

Hvis du har en tør hovedbund og skæl, så er det typisk, fordi du mangler vitaminer og mineraler. Du kan altså slippe af med skæl, hvis du genopretter din vitamin- og mineralbalance, så håret får næring indefra. Det kan du gøre ved at fylde dine depoter med C-vitaminer og betacaroten, som du får fra frugt og grønt.

Det kan eksempelvis være appelsiner, gulerødder og peberfrugter. Herudover bør du supplere med kosttilskud, som indeholder selen og zink. Hvis du vil gøre noget ekstra for dit hår, er det også vigtigt, at du får de sunde omega-3-fedtsyrer, du kan få ved at spise makrel, sild og laks. En sand vidunderkur for håret, som slet ikke kræver så meget igen.

Spis en sund og varieret kost

Du har formentlig hørt, at du bliver, hvad du spiser. Det er i mange tilfælde sandt, og dine kostvaner påvirker i høj grad dit hårs sundhed. Den rigtige kost modvirker hårudtynding, og det er derfor vigtigt, at du får rigelige mængder af både protein, jern, vitaminer og mineraler. Du bør altså spise varieret, hvis du vil sikre en sund og smuk hårpragt.

Hårudtynding kan skyldes flere faktorer, herunder arvelige årsager, hormonelle ændringer, stress, dårlig kost og livsstilsvaner, visse medicin og sygdomme. Derfor kan der ikke gives en enkeltstående løsning på, hvordan man undgår hårudtynding. Men med den rigtige kost er du helt bestemt på rette vej – og det giver samtidig masser af energi.

Sørg for at korte spidserne af

Du bør klippe spidserne af dit hår hver sjette til ottende uge. Dit hår vokser omkring 1,2 centimeter om måneden, og du kan derfor sagtens blive langhåret, selvom du klipper spidserne en gang hver anden måned. Når du klipper spidserne af håret, så undgår du spaltede spidser, som påvirker udseendet på dit hår.

Hvis du har spaltede spidser, så nytter det ikke noget, at du gør alt det andet korrekt. Det får nemlig dit hår til at se usundt og slidt ud. Samtidig er du sikker på, at du vedligeholder formen på din frisure, når du klipper spidserne af med jævne mellemrum. På den måde slipper du også for at skulle valfarte til frisøren i tide og utide.

Du vil (garanteret) også kunne lide