Kvinde rører ved hår og kigger på børste
© iStock

5 velkendte hårplejemyter, du skal stoppe med at tro på lige nu

Du ved måske (næsten) alt, der er at vide om dit hår, men der er sikkert stadig nogle myter, der hænger fast.

14. december 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Gennem tiden er der heldigvis aflivet mange hårmyter (vi husker i hvert fald nu at putte produkt i håret, inden vi svinger glattejernet), men som alle andre myter er der nogle, der hænger ved – og det skal være slut!

Vi har afliver her 5 hårplejemyter, så du ikke længere skal tro på dem. 

1. Hvis du vasker dit hår med koldt vand, skinner det mere

Det er slut med det kolde gys for at få håret til at skinne: Temperaturen på vandet har absolut intet at gøre med, om din hovedbund bliver mere ren, eller hvordan dit hår ser ud. Ganske vist bliver din krop stimuleret, og du får en frisk start på dagen af det kolde vand – men hvis du vil have mere skinnende hår, så giver balsam et bedre resultat. 

2. Du skader helt sikkert dit hår, når du farver det

Denne myte er mere en slags halv sandhed, for hårfarve kan for eksempel godt skade hovedbunden, men det kommer helt an på, hvilke kemikalier, hvilken farve og hvilket mærke du bruger. Sagt med andre ord: Hver hovedbund og hårtype er unik, så det er lidt både og – håret har ikke nødvendigvis godt af det, men hvis du plejer det godt i perioden efter farvningen, tager håret ikke så meget skade af det. 

3. Du kan redde dine spaltede spidser

Vi har set det i utallige shampoo-reklamer, hvor spidserne i et animeret klip bliver samlet igen, men det er desværre en myte. 

Spaltede spidser skyldes, at hårets kutikula – det yderste beskyttende lag – er blevet beskadiget, og det eneste, du kan gøre, er at tage til frisøren, så du kan få trimmet spidserne. Hvis du ikke har tid til det, så kan du til nøds bruge vaseline eller kokosolie til at samle spidserne for en dag og give dem lidt ekstra styrke fremadrettet.  

4. Tørshampoo er bedre for dit hår end normal shampoo

Tørshampoo er et mirakelmiddel på en travl onsdag, hvor du ikke helt har tid til hårvask, men nogle tror måske fejlagtigt, at det gør dit hår rent, men den gør faktisk det modsatte; tørshampooen sætter sig i din hovedbund og gør, at den ikke ånde. Din hovedbund har brug for at kunne ånde og skal derfor vaskes med vand og normal shampoo. 

Hvis du ønsker at fjerne tørshampooen fra din hovedbund, kan du benytte en god hovedbundsscrub

5. Hvis du har fint hår, kan du ikke bruge balsam

Dit hår og din hovedbund har brug for balsam for rigtigt at blive fugtet igennem. Uanset hvilken hårtype du har, giver balsam håret god og nærende pleje, der hjælper det med at vokse sig smukt. Hvis du har fint hår, kan du eventuelt gå efter en balsam, som er udviklet specielt til din hårtype.

Du kan prøve at kigge efter en shampoo og balsam, der plejer både hår og hovedbund, så begge dele plejes. 

Kilde: Allure.com, Purewow.com

Du vil (garanteret) også kunne lide