Jeanette før og efter et besøg hos frisøren.
Jeanette før og efter et besøg hos frisøren.© Thomas Dahl

5 trin til smukt, gråt hår

Så snart de smukke sølvgrå hårstrå titter frem, har dit hår brug for en ny slags pleje. Se her, hvad frisøren gjorde ved Jeanettes kraftige manke.

18. august 2022 af Maria Rothmar

Jeanettes hårønske

Der er en helt naturlig farveforskel i Jeanettes lange og kraftige hår, som ikke har været farvet i seks år. Pandehåret er markant lysere end resten af håret, og den forskel elsker Jeanette. I nakken og længderne har Jeanettes hår fået en lidt mere brændt nuance, som hun ikke er så vild med, og så trænger frisuren generelt til en opstramning. Der skal klippes en smule af, men det må ikke blive for kort, især ikke forrest. 

Frisørens forslag

Tanja føler grundigt på Jeanettes hår og kan konstatere, at det er stærkt og kraftigt, men også, at det mangler liv og er lidt tørt. Til gengæld har det et flot og naturligt fald med store, bløde krøller. Ligesom i Lenes hår er det solens skyld, at der er kommet en brændt nuance i Jeanettes nakke og længder. 

Der er en naturlig farveforskel i Jeanettes hår, der kræver en en farve foran og en anden bagtil.
Der er en naturlig farveforskel i Jeanettes hår, der kræver en en farve foran og en anden bagtil.© Thomas Dahl

Sådan gjorde vi

1. Jeanettes hår vil have gavn af en TrueGrey- behandling. Dog har hun ikke behov for den fulde behandling, men får speed-udgaven, som skal trække et kvarter i vådt hår, så farven bliver let fortyndet. Holder i op til fire uger

2. Det lyse pandehår bliver behandlet med en farve, der hedder Pearl Mist Light, som er lidt violet i det, fordi det bevarer og fremhæver farveforskellen.

3. Resten af håret behandles med en varmgrå farve, der udjævner den brændte nuance. Den hedder Pearl Mist Dark.

4. Efter farvningen klipper frisør Tanja en smule af spidserne. Der skal ikke være stor forskel på længderne i Jeanettes hår, så resten bliver blot tilrettet med let hånd.

5. Tanja fordeler en plejende gelé i længder og ved rødder før føntørring, og efter får nederste halvdel af håret en gang hårolie, som giver næring og glans og holder styr på flyvehår. 

Smuk og naturlig hårpragt efter frisørens behandling.
Smuk og naturlig hårpragt efter frisørens behandling.© Thomas Dahl

Frisør Tanja Nøddegaards råd til pleje af gråt hår

BLØDGØR MED PLEJE

“Når håret bliver gråt eller hvidt, mister det sin glans og elasticitet. Den lidt grove struktur kan blødgøres med pleje, optimalt med shampoo og conditioner i rigtigt god kvalitet. Du kan også bruge en nærende hårkur efter behov, men den må ikke tynge håret.”

STYR PÅ FLYVEHÅR

“Grå hår er tørt og bliver derfor nemt frizzy med irriterende flyvehår. Dem kan du få under kontrol med et stylingprodukt som for eksempel en teksturcreme. Du kan også bruge lidt hårolie, men hold igen med mængden, så det ikke fedter.”

SOLEN FARVER GULT

“Det er meget udbredt at have gule eller brændte nuancer i gråt og hvidt hår. Det er ikke farverester, som mange måske tror, men solskader. Er det først blevet gulligt, skal der en farvebehandling til, mens du kan forebygge med UV-beskyttelse til håret.” 


© PR

1. Blue Shaper Blowdry Hydro-Gel, som Tanja brugte i Jeanettes hår. Fra Wella System Professional, 150 ml, 229 kr. 

2. Kraftigt hår kan tage sin tid at tørre. Triple Ionic HC 50-føntørreren fra Beurer benytter en særlig ion-teknologi, som speeder processen gevaldigt op! 499 kr. 

3. Skal dit hår både skinne og dufte? Prøv luksus-hårolien fra Kérastase med udtræk af fresia, stedmoderblomst og mandarin: Elixir Ultime L’Huile Originale, 100 ml, 360 kr. 

4. Når du først har fordelt den i dit hår, arbejder Smoothing Oil-Infused Leave-In Concentrate hele dagen lang på at nære og blødgøre det. Fra Kiehl’s, 75 ml, 230 kr. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli, 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide