Kvinde kigger sig selv i spejlet
Har du tør hud? Så bør du gå efter en særlig type foundation.© Getty Images

Skønhedsredaktøren guider: Denne type foundation skal du vælge, hvis du har tør hud

Din hudtype har ret meget at skulle have sagt, når du vælger foundation – og concealer for den sags skyld. For mens den rette kan gøre underværker for din tørre 40+ hud, så kan den forkerte altså gøre mere skade end gavn

10. marts 2019 af Maria Rothmar

Ligesom med så meget andet makeup skal din foundation (og din concealer for den sags skyld) matche din 40+ hud. Men hvordan ved du, hvilken foundation og concealer som passer bedst til netop din hud? Godt spørgsmål!

Heldigvis har skønhedsredaktøren svaret lige herunder, hvor hun guider dig til, hvilken type foundation og concealer som passer bedst til dig, som har meget tør hud. 

Foundation til dig med meget tør hud

Din ideelle foundation er:

En flydende variant, som kan give både fugt og næring.

Fordi:

Hvis der er én ting, der kan give foundation det frygtede kage-look på huden, så er det tørhed. Derfor er det enormt vigtigt, at du både bruger en fugtgivende dagcreme som grundlag og vælger en foundation, som specifikt nærer, fugter og dulmer tør hud. Gå efter den flydende slags, beriget med olier og hyaluronsyre.

Du kan med fordel vælge...

  • Beccas Aqua Luminous Perfecting Foundation: fylder med fugt og dækker let sløret. Den koster 325 kroner for 30 ml, og du kan købe den her

Foundation til meget tør hud
Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation© Sephora

Concealer til dig med meget tør hud

Din ideelle concealer er: 

Flydende, fugtgivende og lysreflekterende.

Fordi: Tør hud ser let trist ud, og det vil en tør mat concealer blot fremhæve. Din ideelle concealer er derfor cremet og fed og tilsat lysreflekterende partikler, som giver liv til huden.

Du kan med fordel vælge...

  • Studio Skin 24 Hour Waterproof Concealer fra Smashbox: fjernes hverken af sved eller regn. Til gengæld fjerner den tørre pletter. Den koster 180 kroner for 2,7 ml, og du kan købe den her.
  • Clarins’ Instant Light Concealer: er beregnet til øjenomgivelserne, men lysner også andre steder lige så kompetent. Den koster 215 kroner for 15 ml, og du kan købe den her.

Concealere til tør 40+ hud
Studio Skin 24 Hour Waterproof Concealer fra Smashbox og Instant Light Concealer fra Clarins© Magasin I Matas

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 2. 

Du vil (garanteret) også kunne lide