Kvinde fjerner et hår på hagen med pincet
Nogen har fundet på, at de genstridige hår på hagen skal hedde heksehår(!)© Getty Images

Find og fjern dine heksehår

Du behøver ikke finde dig i, at stride hår pibler frem på særlige steder (hagen, storetåen, maven...), der er forskellige hjælpemidler, du kan gribe til for at få dem fjernet.

2. august 2023 af Anne-Sophie Jessen

Det er heksehår

Heksehår er enkelte, stride hår, der vokser frem på bestemte steder i ansigtet, hvor du ellers ikke er behåret. De kan springe frem gennem hele voksenlivet, men særligt når vi rammer overgangsalderen, dukker de op. Det skyldes ændringer i hormonbalancen, hvor vi begynder at producere mindre af det kvindelige kønshormon østrogen, og dermed kommer de mandlige kønshormoner til at spille en større rolle. Ændringen i blandingsforholdet kan give færre hår på hovedet og flere i ansigtet. Ja, øv!

Forstørrelsesspejl & pincet

Frem for alt skal du have styr på, hvor de stride hår er vokset frem.Ser du blot i et almindeligt badeværelsesspejl, er det ikke sikkert, du spotter dem. Du har brug for ekstra spotlight og zoom effekt. Alliér dig derfor med et makeup spejl, der har indbygget lys og forstørrelsesglas.

Er der kun tale om et enkelt vildfarent hår eller fem, er den enkleste og mest effektive hårfjerningsmetode at bruge en god pincet. Det vil sige skarp og spids i enden, så du får præcist og solidt fat om håret.

Tråd

Har du flere hår og måske et lille overskæg, er trådmetoden – også kaldet threading – et godt valg. Metoden er oprindeligt fra Mellemøsten. En tynd bomuldstråd føres
med lynhurtige saksebevægelser hen over huden, så hårene trækkes ud ved roden. Det kræver træning, men så kan du også blive både kraftige og fine hår kvit og tage mange ad gangen.

Creme

Hårfjerningscreme er egnet til større områder med hår. Cremen indeholder kemikalier, som gør hårene så svage, at de knækker, når cremen tørres af. Nogle får hudirritationer af hårfjerningscreme, så test cremen på et lille område, før du går i gang.

Voks

Voks er ikke kun egnet til hårfjerning på benene. Det kan også bruges i ansigtet. Du skal blot anvende smalle voksstrimler, som er specielt fremstillet til ansigtet. Påfør en
strimmel med voks, og træk den så hurtigt! af. Behandlingen gør huden lidt rød, så udfør ikke behandlingen, lige inden du skal ud ad døren.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juni, 2023.

Du vil (garanteret) også kunne lide