Er du tør i ansigtet? Få din hud helt sommerklar med disse 3 gode råd

Vinteren kan være hård. Ikke mindst for huden i vores ansigt. Men heldigvis er der indsatser, du kan gøre for at få huden helt sommerklar.

27. april 2021 af Af Benjamin Creative for Danish Skin Care

Foråret banker på, solen kigger frem mellem skyer og haglbyger, og lyset bliver mere tilstedeværende og får os lokket mere og mere udenfor. 

Men vinteren har været lang og hård – ikke mindst for huden i vores ansigt, som jo af naturlige årsager er det mest ubeskyttede på os, når vi har bevæget os ud i vinterkulden. Nogle får mere fedtet hud, men flest oplever nok en lidt trist tørhed i den vinterramte hud. 

Dét skal vi til livs, inden foråret og sommeren for alvor er her, så vi kan møde den med liv, varme og glød i vores hud. Vi har i samarbejde med Danish Skin Care lavet tre skarpe våben mod den vintertrætte hud.

Råd #1: Spis din hud mindre tør

Når det handler om tør hud, så spiller kosten ind, for du kan igennem olie og fed kost minimere tørheden. 

Men lad os lige begynde med det nok mest oplagte, du kan indtage for at få mere fugt til din hud: Vand. Hvis din krop mangler væske, trækker den vand væk fra huden for at bruge det til de mere livsvigtige funktioner i stedet for. Og det kan ses og mærkes i din hud. Kuren er heldigvis simpel: Skru op for dit vandforbrug. For eksempel med en halv liter mere om dagen i en periode og se, hvad det har af effekt.

Derudover skal vi ikke være fedtforskrækkede, når det kommer til huden. Bare det er den rigtige type fedt i form af omega 3-fedtsyrer. De sunde fedtstoffer er med til at danne nye hudceller, samtidig med at de beskytter og plejer huden. Og når vi bliver ældre, producerer vores oliekirtler også mindre olie, og du vil derfor have større tendens til, at huden tørrer ud. 

Gode kilder til omega 3: Hørfrø, laks eller anden fed fisk, solsikkekerneolie, sojabønneolie.

Råd #2: Boost huden med olie

De fleste fraråder brug af olie i ansigtet, fordi det kan stoppe porerne til. Der er dog ingen regler uden undtagelser. Og er din hud blevet ekstremt tør, så kan ren fugt i form af olie – for eksempel mandelolie eller solsikkekerneolie – være med til at give et godt boost af fugt. Det kan virke beroligende på huden, når en tør hud tilføres store mængder ren fugt på en gang.

Køb for eksempel mandelolie i dit nærmeste supermarked – vælg endelig den billige fra fødevareafdelingen til 20-30 kr. Du betaler hurtigt flere hundrede kroner for de flotte flasker med mandelolie i den kosmetiske afdeling.

Hver aften kan du give din hud et boost med først en creme (et forslag kan være Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care, der både er dybderensende og beroligende), og så tager du 2-3 dråber mandelolie og kommer på et par fingre, som du gnider henover ansigtet. Vent et par minutter og afslut med din natcreme. Det kan med fordel være Perfect Skin Moisturizer fra Danish Skin Care.

Med dette trick vil du booste din hud med massevis af fugt – som ikke tilstopper – natten igennem. 

Råd #3: Creme skal der til

Én ting er sikkert omkring tør hud. Den forsvinder ikke af sig selv, så noget skal der gøres. Og den vigtigste ting at gøre at tilføje fugt via creme til tør hud. I langt de fleste tilfælde kan dette alene løse problemet – og hvis ikke så prøv de ovenstående tips med at drikke mere vand, indtage flere oemga 3-fedtsyrer og booste med lidt mandelolie.

Der er dog også nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge en creme til din vintertørre hud. Du skal for eksempel ikke gå med ren olie, og du skal også holde dig fra cremer med udtørrende ingredienser som alkohol, parfume og farvestoffer.

Find en creme, der fungerer godt for dig og din hud, og lav en god rutine med både ansigtsrens, dagcreme og natcreme for god tilførelse af fugt gennem hele døgnet.

Hos Danish Skin Care findes et samlet sæt, som indeholder fem produkter, der kan passe på din hud og hjælpe dig, hvis den er blevet lidt tør i løbet af vinteren. Du kan nemlig vælge sættet, så det er særligt velegnet til tør hud.

TIP: Få alt, hvad din hud har behov for, i ét smart sæt

Er du på udkig efter hudplejeprodukter, som renser huden effektivt og giver din hud behandling, pleje og beskyttelse? Så kan du lige nu få fingrene i et samlet sæt fra Danish Skin Care, som blandt andet indeholder den milde ansigtsrens Perfect Skin Face Wash og ansigtscremen Perfect Skin Day Protector.

Sættet indeholder i alt fem effektive produkter, som du kan læse mere om her. 

Du vil (garanteret) også kunne lide