© Getty Images

Dit leksikon: De mest geniale ingredienser til din 40+ hud

Okay, hvad skal der til, for at min voksne hud bliver så velsmurt og struttende som muligt? Det skal skønhedsredaktøren sige dig. Hun har nemlig samlet de ingredienser, som siger spar to til 40+!

28. februar 2019 af Maria Rothmar

A-vitamin

Det er det:
Et vitamin, som foruden at være gavnligt i din hudpleje også er nødvendigt for resten af din krop, hvor det bruges til at danne hormonet progesteron. 

De mest brugte former for A-vitamin i din hudpleje er retinol, retinal og retinoinsyre.

Derfor er det 40+ genialt!
A-vitamin, eller rettere retinol, da rent A-vitamin kan virke for kraftigt i din hudpleje, styrker og stimulerer det yderste hudlag, hvor du finder både kollagen, elastin og blodkar. Det bremser nedbrydningen af kollagen og elastin (altså færre rynker), giver en bedre blodgennemstrømning og hjælper med at transportere næringsstoffer og ilt til hudens celler. 

Derudover forhindrer det farvestoffet melanin i at klumpe sig sammen, så du slipper for pigmentpletter


Brug eksempelvis en enkelt af Elizabeth Ardens Retinol Ceramide Capsules hver aften, og det indkapslede A-vitamin arbejder for en synligt smukkere hud hele natten.


© Elizabeth Arden

Aha

Det er det:
Aha-navnet dækker over en gruppe af syrer, både naturlige og syntetiske, som bruges alene eller i kombination i din hudpleje. 

De mest brugte er glykolsyre og mælkesyre. 

Derfor er det 40+ genialt!
Hvor langt de forskellige syrer kan trænge ned i huden varierer. Glykolsyre kan både fjerne døde hudceller på hudoverfladen og virke helt ned i de hudlag, hvor syren stimulerer dannelsen af nye celler. Mælkesyre virker på samme måde, men er lidt længere om at have en effekt, da molekylerne er større og derfor ikke kan trænge helt så dybt ned. Det gør den bedre til mere sart hud. 

Fælles for syrerne er, at de giver din hud udstråling og en ensartet overflade, øger produktionen af kollagen og holder på fugten.


Få fin hud med eksempelvis 10 procent mælkesyre fra The Ordinary. Lactic Acid 10% + HA.

© The Ordinary

Arganolie

Det er det:
Du får arganolie ved at presse kernerne fra frugten på argantræet, som vokser i Marokko. 

Olien bruges både i mad og kosmetik.

Derfor er det 40+ genialt!
Næring, næring og mere næring! 

Det særlige ved arganolie er, at den er ekstraordinært rig på E-vitamin og sunde fedtsyrer, plus at den hurtigt opsuges af huden og derfor ikke føles så fedtet som andre olier. Olien dulmer irritationer og fylder din hud helt op med spændstighed!


I Shimmering Oil Luminous Gold fra Antonio Axu får arganolien selskab af chiafrøolie – og glitrende guldstøv! 

© Antonio Axu

Få resten af leksikonet i Magasinet Liv!

I Magasinet Liv, der nu er på gaden, kan du læse resten af det store leksikon over de mest geniale ingredienser til din 40+ hud. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvad eksempelvis K-vitamin, grøn te og koffein kan gøre for din hud.

Så skynd dig ned og få fingrene i det nye Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide