Moden kvinde med fregner
Den rette foundation kan sikre dig en ensartet hudtone.© Getty Images

Skønhedsredaktøren guider: Denne type foundation skal du vælge, hvis din hudtone er uensartet

Pigmentpletter, skjolder, rødmen, karsprængninger og ar – vi har dem alle sammen i højere eller mindre grad. Og det er okay. Men hvis du har lyst til at opnå et mere ensartet look i ansigtet, så kan den rette foundation altså gøre underværker!

27. marts 2019 af Maria Rothmar

Din voksne hud har været udsat for lidt af hvert igennem tiden, og det sætter naturligvis sine spor. Derfor er det langt fra unormalt, at ansigtet med tiden får en mere og mere uensartet hudtone. Og det er helt okay! 

Hvis du alligevel får lyst til at udjævne den uensartede hudtone en gang imellem, så er den rette foundation løsningen. Og ligesom med alle andre skønhedsprodukter så skal din foundation matche din 40+ hud. Derfor guider skønhedsredaktøren dig herunder til, hvilken foundation du med fordel bør investere i, hvis din hudtone ikke er ensartet. 

Er du mere til concealer, så kommer skønhedsredaktøren selvfølgelig også med bud på, hvilke af disse du bør vælge.

Foundation til uensartet hud

Din ideelle foundation er: 

Fast cremefoundation i en dåse eller på en stick.

Fordi: 

Pigmentpletter, skjolder, rødmen, karsprænginger og ar. Det kan ses på din hud, at du har levet, og det skal ikke udviskes! Men hvis du nogle gange har lyst til at skrue op for det ensartede look, så skal din foundation være fast. 

Konsistensen dækker optimalt, men er fortsat cremet og nærende, så din hud ikke tørster. En stick er pærenem at håndtere, mens foundation på dåse er eminent til præcisionsarbejde.

Du kan med fordel vælge...

  • Clarins’ Everlasting Compact Foundation: Et eller flere lag? Du styrer selv dækningsgraden med denne foundation. Den koster 335 kroner for 10 g, og du kan købe den her
  • All Hours Stick fra YSL: Skru op, stryg på, og ton ud. Denne foundation gør din hud smuk og jævn. Den koster 340 kroner for 9 g, og du kan købe den her

Foundations fra Clarins og Yves Saint Laurent
Opnå et ensartet look med disse faste cremefoundations. © Matas

Concealer til uensartet hud 

Din ideelle concealer er: 

En flerfarvet palet i fast form.

Fordi: 

Fordelen ved en palet med flere farver er, at du kan neutralisere alt det ærgerlige på den mest præcise måde. Rød dækker pigmentpletter og mørke rande, grøn ophæver rødmen, og den naturligt nude variant skal på toppen som sidste touch. Voilá, forsvindingsnummeret er komplet!

Du kan med fordel vælge...

  • Maybellines Master Camo Color Correcting Kit: Denne giver dig tre toner concealer + highlighter! Vi kan ikke ønske os mere. Den koster 100 kroner, og du kan købe den her
  • Nilens Jord Concealer Palette: Tre cremede kulører helt uden parfume. Ja tak. Den koster 175 kroner, og du kan købe den her

Concealere til uensartet 40+ hud fra Maybelline New York og Nilens Jord
Neutraliser alt det ærgerlige med disse concealere fra Maybelline og Nilens Jord. © Magasin I Nilens Jord

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. januar 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide