Hjemmespa
Er en hjemmespa ikke lige det, du har brug for lige nu?© Getty Images

Den ultimative opskrift på din velfortjente hjemmespa

Anspændt krop, tungt hoved? Tjek ud af hverdagen og ind i en omgang wellness. Derhjemme! Lav en date med dig selv, parkér burde og skulle i et par timer, og hengiv dig til et univers af velduft og velvære. Her har du: Den ultimative opskrift på spa i privaten.

19. februar 2021 af Anne-Sophie Jessen

Vi har sat 2 timer af til din spadag. Og giver dig opskriften på forløbet her:

1. Sæt scenen

Tid: 15 min.

Lad dit wellness retreat på dit badeværelse begynde. Sæt mobilen, arbejdet og familien på pause. Nu er det dig og sanseligheden, der er i centrum. Og for at du kan komme i spastemning, så skal rummet gøres klart.

Sørg for, at badeværelset er rent, lunt og uden støj. Læg en frisk badekåbe frem. Tænd for noget beroligende musik – kun et diskret lydtapet. Stil duftpinde og et par stearinlys frem sammen med en karaffel koldt vand, varm te og en lille skål med frugt.

Så, nu er spahotellet klar til indtjekning.

Tip!

Har du ikke en badekåbe? Denne hørkimono fra Jotex er dejlig at svøbe sig ind i, 399 kroner.

Duftpinde gør altså forskellen. Vores bud på en dejlig duft er Rituals' Oriental Vetiver Fragrance Sticks, 370 kroner.

Badekåbe fra Jotex og duftpinde fra Rituals
Sæt scenen for din hjemmespa med en dejlig badekåbe og duftpinde. Her fra Jotex og Rituals.© Jotex | Rituals

2. Væk din hud

Tid: 10 min.

Lad en omgang tørbørstning vække din hud og din krop. Det er noget af det bedste – og billigste – du kan gøre for din hud. De døde hudceller fjernes, der sættes gang i blodcirkulationen, og det hjælper kroppen med at komme af med affaldsstofferne.

Børst din tørre hud med cirkulære bevægelser fra dine fødder og op mod dit hjerte, så lymfesystemet stimuleres. Nu er din hud glødende varm og klar til at modtage pleje.

Børstetip!

Vælg en børste, der er beregnet til formålet, og gerne med naturhår. Det er mere skånsomt end plastikhår. Med et langt skaft kan du klare ryggen uden hjælp. Eksempelvis Ecotools' Bristle Bath Brush, 90 kroner.

3. Bad dig ned i gear

Tid: 20 min.

Få ting kan berolige dit nervesystem som et langt, varmt bad. Om du har bruser eller kar er ikke afgørende. Tiden er den afgørende faktor.

For at komme ned i gear kan du lave en mindfulness-øvelse, hvor du trækker vejret dybt og fokuserer på følelsen af vandet, strålerne og temperaturen.

Brug en showergel eller badeolie med en beroligende duft, og lad dampen blødgøre din hud. Og så skal ru områder og ujævnheder fjernes med bodyscrub. Vælg en, der er tilsat plejende olier, så huden ikke udtørres af vandet.

Tip! 

Apothecary Body Wash fra Frama giver dig blød og velduftende hud, 290 kr.

Cleopatra’s Body Scrub med sukker, havsalt og olier fra The Organic Pharmacy skrubber dejligt og har en floral duft, 450 kroner.

Apothecary Body Wash fra Frama og Cleopatra’s Body Scrub fra The Organic Pharmacy
Apothecary Body Wash fra Frama og Cleopatra’s Body Scrub fra The Organic Pharmacy.© Frama | The Organic Pharmacy | Med24

4. Tid til hårkur

Tid: 15 min.

Når du er færdig med badet, er det tid til at give håret en nærende kur, som kan sidde og virke, mens du hopper videre i dit sparitual. Vælg en hårkur til din hårtype.

Sådan får du mest ud af din hårkur:

  • Fordel kuren i nyvasket og håndklædetørt hår.
  • Red dit hår med en bredtakket kam, så kuren fordeles jævnt.
  • Pak derefter dit hår ind i en plastikpose eller husholdningsfilm, og vikl et håndklæde udenpå. Det holder på fugten og danner varme, som får ingredienserne i kuren til at virke mere intensivt.

Tip! 

Hårkuren Revive Hair Masque fra Maria Nila blødgør hår og hovedbund, 279 kr.

5. Og så massage

Tid: 20 min.

Smør dig med en nærende kropsolie lige efter badet. Når huden stadig er varm og fugtig, er den mere modtagelig for olie. Vær gavmild med mængden. Du skal jo ikke i tøjet foreløbig.

Og når du er godt fedtet ind, så giv dig selv en let kropsmassage. Det lindrer ømme skuldre, giver dig ny energi og fremmer produktionen af lykkehormonet serotonin.

Massér dig selv:

  • Hæld et par dråber olie ud i dine hænder, og gnid det godt varmt.
  • Massér med rolige bevægelser dine tindinger og din hovedbund i et par minutter.
  • Bevæg dine hænder ned til dit ansigt, og massér pande, ører, kinder og kæber.
  • Fortsæt langsomt ned over kroppen, og giv dig god tid.

Tip! 

Masser dig selv med hjælp fra en luksuriøs blanding af essentielle olier, der er udvalgt for deres evne til at reducere stress og spændinger. Tranquillity Oil fra Comfort Zone, 540 kr.

Tranquillity Oil fra Comfort Zone
Masser dig selv med en beroligende olie som eksempelvis den her fra Comfort Zone.© Comfort Zone | Hud og negleklinikken

6. Peel af

Tid: 10 min.

Nu er det tid til at eksfoliere dit ansigt, så det bliver friskt og fint. Din hudtype afgør, om du bør vælge en finkornet scrub eller en kemisk peeling. Sidstnævnte sliber ikke på din hud og er derfor god, hvis du har sensitiv hud.

Eksfoliering er klogt inden en ansigtsmaske, fordi du fjerner laget af døde hudceller, så ansigtsmasken uhindret kan udrette gode ting.

Tip! 

Tea Tree Leaf Facial Exfoliant fra Aesop er en tør blanding, der mikses sammen med en gel eller creme og smøres på fugtet ansigt og hals, 270 kr.

7. Hold maskebal

Tid: 15 min.

Så er du klar til at lægge maske på. Sæt dig godt til rette, og lad huden labbe fugt og næring i sig. Skulle du have sprunget forrige peeling-trin over, kan denne ansigtsmaske komme dig til undsætning. 

Den har nemlig en let eksfolierende effekt og giver derfor en klarere hudtone. Dertil kommer et intenst skud fugt, der udfylder fine linjer. Denne ansigtsmaske skal ikke skylles af. Når den har virket i et kvarters tid, kan du bare klappe resten ind i huden. Sådan er det ikke med alle masker. De fleste skal vaskes af. Hvornår og hvordan varierer også. Læs derfor altid etiketten grundigt.

Daily Firming Mask fra Exuviance, 419 kroner.

Ansigtsmaske fra Exuviance
En ansigtsmaske tilfører masser af fugt og næring til din hud. Daily Firming Mask fra Exuviance skal ikke skylles af. © Exuviance | Magasin

8. Omsorg til dine undersåtter

Tid: 15 min.

Du har stadig tid til overs. Mens du lader hårkur og ansigtsmaske virke, så glem ikke den anden ende af dig. Dine trofaste fødder har også krav på opmærksomhed.

Din gør det selv-fodbehandling:

  • Fyld en balje med lunkent vand. Varmt vand udtørrer huden, og så dannes der blot mere hård hud. Kom eventuelt fodbadesalt i.
  • Brug en pimpsten til nænsomt at fjerne hård hud. Både hud og sten skal være fugtige, når du sliber. Og lad fodfilen blive i skuffen. De hårde fodfile provokerer blot huden til at danne mere hård hud, et tykkere forhornet lag.
  • Afslut med et gavmildt lag fed fodcreme. Har du meget tørre fødder, pak dem ind i plastikposer med en strømpe udenpå. Så kan fedt og fugt rigtigt få bugt med de ru hæle.

Tip! 

Pimpsten fra Badeanstalten, 49 kroner for et stk. trukket på snor.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide