Ældre kvinde med håndklæde på hovedet
© iStock

8 antiage-myter, du skal stoppe med at tro på

De kan stadig bekæmpes, de rynker!

31. august 2017 af Anne-Mette Søndergaard

1. Vand er ungdommens kilde

Falsk: Når vi snakker om væske for at holde kroppen hydreret indefra, er vand i sig selv ikke nok til at holde din hud og krop ung. 1,5-2 liter vand om dagen sammensat med en sund, varieret kost, så vil du begynde at se resultater. 

2. Fugtighedscreme minimerer antallet af rynker

Falsk: En fugtighedscreme er ikke lavet til at minimere rynker. Vand er faktisk bedre til at holde huden fugtet og fjerne rynker end den form for creme – køb hellere et antiaging-produkt, der er lavet specielt til formålet. 

3. Du behøver ikke solcreme, når der er overskyet

Falsk: Selvom solen ikke skinner fra en skyfri himmel, betyder det ikke, at UVA-stråler ikke rammer din hud hele året rundt – både gennem skyerne og gennem glas. Så selvom det er vinter, overskyet og du sidder indenfor i varmen, er det en god ide at smøre (i hvert fald) dit ansigt og dine hænder ind i solcreme eller en ansigtscreme med solfaktor, så huden får den optimale beskyttelse.

4. Jo dyrere produkt, desto bedre virker det

Falsk: Visse antiage-produkter hører til i den høje prisklasse, men det er ikke ensbetydende med, at de virker bedre end den billige fra Matas. Mange effektive ingredienser, der har dokumenteret antiage-virkning, findes i mange produkter sat indenfor en prismæssig rimelighedsgrænse. 

Du skal dog være opmærksom på at undgå at blandt andet niacinamid, soja og mælkesyre ligger i top tre på ingredienslisten – det betyder nemlig, at der er blevet brugt en stor dosis af disse ingredienser, og de vil ikke gavne din hud. 

5. Når de første rynker viser sig, er det for sent

Falsk: Der er altid en mulighed for at forbedre "skaderne". Huden kan nemlig det utrolig praktiske at forny sig selv, forudsat at den får den optimale hudplejerutine og behandling.

6. Kosten har intet med huden at gøre

Falsk: Hvis din kost indeholder store mængder af hvidt brød, pasta og kartofler, vil det være en god idé at finde andre alternativer til madplanen. Disse madprodukter forårsager nemlig dannelsen af AGEP'er (Advanced Glycation End Products), fordi de hurtigt omdannes til sukker i blodbanen. 

Dannelsen af AGEP'er er forbundet med kollagen, og på baggrund af dette bliver elastinen i huden mere stiv og mindre elastisk – og dette fører til flere rynker. De gør også din hud mere modtagelig overfor solskader.  

7. Laser kan fjerne alle former for ældning på huden

Falsk: Laser er ganske vist en bred kategori og især, når der er tale om hudrelaterede antiage-bekymringer. Et ansigt ser ældre ud, fordi det mister dets volume og fylde – for eksempel æblekinderne. Dette vil laser ikke hjælpe med at give tilbage!

8. Det hele handler kun om genetik

Falsk: Dine gener spiller ikke en væsentlig rolle i, hvordan du ældes. Der findes andre og mere markante faktorer, der er med til at ælde din hud. Disse faktorer kan blandt andet være forurening, stress, dårlig livsstil, hvilket klima du befinder dig i, og det vigtigste af alt er, hvor meget du bliver udsat for solens stråler. 

Kort sagt er det din livsstil, der hovedsageligt bestemmer hvordan og hvornår du ældes.


Kilder: Getthegloss.com, Bioelements.com

Du vil (garanteret) også kunne lide