Kvinde med eyeliner
© iStock

7 lette tricks, der får dine øjne til at syne større

Bambi kan bare komme an!

14. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Drømmer du om øjne, der let kan forveksles med et dådyrs? Og er spejlet mere tilbøjeligt til at vise to bittesmå slidser i stedet? Store øjne er jo smukke, så der er ikke noget at sige til, hvis nogle af os til tider fantaserer om lidt mere volumen til vores øjne, end vi er givet fra naturens side. 

Vores øjnes størrelse kan vi desværre ikke gøre så meget ved, men der er faktisk en masse, vi kan gøre for at få dem til at syne større. Og så kan Bambi bare komme an! 

1. Kulde til øjnene

Poser under øjnene gør intet godt for, hvordan vores øjne fremstår, men det er desværre noget, mange af os kæmper med. Heldigvis kan du med en simpelt trick friske dine øjne op: Kom noget koldt på dine øjne – en pose ærter, noget is – det dæmper nemlig hævelser. Så er du allerede kommet ret langt på vejen til at give dine øjne vokseværk. 

2. Den rette concealer

Sort slanker – også dine øjne. Hvis du har mørke rande, så virker dine øjne mindre. Søvn er en vigtig faktor, når vi skal slippe af med de mørke skygger, men nogle af os er desværre genetisk disponeret til at have dem, og så kan søvn kun tage dig noget af vejen. Resten må klares med et af vor tids vidundermidler: concealeren. Det er vigtigt med den rette concealer, da den kan camouflere de mørke rande, hvilket åbner dine øjne mere op. 

3. Der skal krøl på!

Øjenvippebukkeren er din ven, når det kommer til at få dine øjne til at virke større – eller snarere til at udnytte dine øjnes fulde potentiale. Så buk vipperne op! Så træder dine øjne tydeligere frem.

4. Masser af mascara

Hvis der er én ting, du ikke skal gå ned på, hvis du ønsker større øjne, så er det mascara! Vælg en mascara, der giver længde til dine vipper, såsom denne fra L'Oréal, der er perfekt til at opbygge længde, og som desuden også skaber volumen. Det får nemlig dine øjne til at syne større med flotte, lange vipper. 

 5. Lys på den våde kant under øjet

Vi er vandt til at komme en sort eyeliner rundt om vores øje, og det giver også et rigtig flot aftenlook. Det er dog desværre ikke vejen til dådyrøjne. Det er præcis ligesom med de sorte rande under øjnene: Sort er ikke vejen frem, hvis du vil have større øjne. Kom i stedet en hvid eyeliner på den våde kant under øjet, og straks syner dine øjne større!

6. Highlighter er ikke kun til kindbenene

Highlighter er til for at fange lyset. Det er derfor, vi kommer det på vores kindben, og det er faktisk også derfor, du skal komme det på dine øjenlåg. Lys åbner dine øjne op og får dem til at stråle om kap med solen. Det kræver ikke så meget – bare en lille smule highlighter eller en lys, eventuelt let glitrende, øjenskygge – såsom denne fra Clarins – på midten af hvert øjenlåg, og glat det lidt ud med en finger.

7. Husk øjenbrynene

Glem ikke øjenbrynene, når du arbejder på dine øjne. Det er med til at give definition til dit ansigt, og dine øjne fremstår flottest, hvis du også har sørget for at få styr på dine bryn. Der er masser af gode brynpensler derude, der gør det rigtig nemt at få flotte bryn, der stadig ser naturlige ud. Det kunne eksempelvis være denne fra Origins, der både har en tynd blyant til at tegne brynene op og en børste til at rette dem til. 

Kilder: Allure.comCosmopolitan.com

Du vil (garanteret) også kunne lide