Festmakeup
© Getty Images

5 tips, der sikrer dig, at din festmakeup holder

Med varme og fugtighed holder den perfekte festmakeup ofte ikke længe. Vi har fundet 5 tips, der får den til at holde hele aftenen

21. oktober 2016 af Louise Gellert Kätow

Der findes ikke noget mere irriterende end at kigge sig selv i spejlet og finde ud af, at ens makeup ser slidt ud. Du har arbejdet så hårdt for at skabe det perfekte makeup-look, men med varme, fugtighed og timerne, der løber afsted, kan dit smukke 'kunstværk' hurtigt smelte væk. 

Den gode nyhed er, at der er flere ting, du kan gøre for at få din festmakeup til at vare hele dagen eller aftenen. Med disse 5 tips er der ingen tvivl om, at din makeup vil holde hele festen. 

1. Start med et frisk lærred 

Vi ved alle, at olie og vand ikke kan blandes – og olierne på dit ansigt er ikke en undtagelse fra denne regel. Et olieret ansigt vil betyde, at din makeup hurtigt vil smelte væk.

Hvis du virkelig ønsker, at din festmakeup skal kunne holde hele aftenen, bør du derfor starte med et rent ansigt. Fjern overskydende snavs og olie ved hjælp af en mild sæbe. Efter at have 'duppet' din hud tør kan du anvende en let, oliefri fugtighedscreme. Lad det synke ind i cirka tre minutter, før du anvender yderligere produkter. 

2. Prime dit ansigt

Du ved, hvordan en manicure altid ser bedst ud, når du bruger en god base coat. Det samme gælder for din makeup. En primer vil hjælpe dig med at udfylde dine porer, sløre ufuldkommenheder og få din makeup til både at se bedre ud og holde længere. 

3. Vælg de rette produkter

Ved anvendelse af ethvert ansigtsprodukt bør du starte med et meget tyndt lag og opbygge dækning derfra. Hvis dine lag er for tykke, kan det forårsage, at makeuppen vil se 'kaget' ud, og at den hurtigere vil smelte væk (det samme gælder, når du påfører læbestift). 

Sats på en langvarig, oliefri foundation. Og i stedet for at bruge en pudderblush kan du med fordel bruge en tynd cremet blush. Skift din eyeliner, øjenskygge og mascara ud med vandfaste produkter – dette forhindrer udtværing. 

4. Sæt makeuppen 

Sæt makeuppen med en transparent pudder. Det vil udjævne udseendet af din makeup og fjerne overskydende olie. For at din makeup skal kunne vare endnu længere, kan du bruge en setting spray. Sprøjt det på dit ansigt før og efter din makeup er færdig, det vil låse alt på plads og vil få din makeup til at se mere naturlig ud. 

Modstå trangen til at røre dit ansigt herefter. Olierne på dine hænder vil overføres til din hud, hvilket vil resultere i udtværet makeup og fremtidige udbrud fra bakterierne på dine hænder. 

5. Pak det essentielle

Forbered dig på eventuelle makeup nødsituationer ved at medbringe en lille makeup pung med de mest nødvendige ting – produkter, der er nemme at have med sig.

Tip: Blotting papir, presset pulver og multifunktionsprodukter såsom en makeup stick, der kan bruges både som blush og læbestift, kommer du langt med. 

Du vil (garanteret) også kunne lide