Kvinde lægger neglelak
© iStock

4 trin til fejlfri neglelak

Er du heller ikke helt skrap til at lægge en perfekt neglelak, der står skarpt? Vi guider dig til, hvordan du (med lidt tålmodighed) kan lægge en fejlfri neglelak

4. juli 2018 af Maria Rothmar

Sådan lægger du en fejlfri neglelak


1. Et rent grundlag

Uanset om du har haft neglelak på eller ej, så rens lige dine negle med en neglelakfjerner først. Når alt fedtstof er fjernet fra dine negles overflade, binder lakken langt bedre. 


2. Et klart underlag

Der er mange fordele ved at bruge en klar underlak, før du begynder lakeringen: Farven lægger sig mere jævnt, den holder i længere tid, og den misfarver ikke dine negle. Det sidste er især en risiko ved røde nuancer. Og så fylder flere underlakker også de riller ud, som kan sætte sig i dine negle med alderen, ligesom nogle af dem kan virke hærdende på skrøbelige negle. 

Kvindefingre med neglelak
© iStock

3. Sid stille!

Det er fristende at pøse et tykt lag neglelak på, men det bider dig i måsen senere, for så risikerer den også at blive skrammet og bulet. Påfør i stedet et tyndt lag, lad det hærde i mindst fem minutter, og påfør så et mere, hvis det er nødvendigt. 

4. Helt blank

Når sidste lag neglelak er helt tørt, afslutter du med en klar overlak. Den forsegler farven, modvirker slid og får glansen til at fremstå endnu mere poleret.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 6. 

Du vil (garanteret) også kunne lide