Mørbradgryde med æbler, cider og timian
30 min. + 30 min. kogetid
Til 10 personer
INGREDIENSER
- 600 g mørbrad
- 1 spsk smør
- salt og peber
- 1 tsk timian
- 1 laurbærblad
- 2 æbler
- 2 pastinakker
- 2 gulerødder
- 1⁄4 knoldselleri
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 33 cl cider
- 2 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 spsk majsstivelse
PYNT
- Frisk timian
TILBEHØR
- Madbrød
FREMGANGSMÅDE
Afpuds mørbraden, og skær den i mindre stykker. Brun kødet i smør i en stor gryde, og krydr med salt og peber. Tilsæt timian og laurbærblad.
Skræl æbler, pastinakker, gule rødder, knoldselleri, løg og hvid løg. Skær det groft ud, læg det hele i gryden, og lad det brune med kødet et par minutter.
Hæld cider og vand ved, og smuldr bouillonterningen i. Lad det hele simre 30 minutter.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld det i gryden under omrøring.
Lad mørbradgryden koge op, og pynt med frisk timian lige før servering, som foregår med godt og groft madbrød.
Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 68.