Mørbradgryde med æbler, cider og timian
© Carina Gran / AOM

Varm mørbradgryde med æbler, cider og timian

Æble og mørbrad er en rigtig god kombination. Lav gerne mørbradgryden dagen før – det bliver den kun bedre af

4. oktober 2016 af Maria Zihammou

Mørbradgryde med æbler, cider og timian 

30 min. + 30 min. kogetid 

Til 10 personer


INGREDIENSER

  • 600 g mørbrad 
  • 1 spsk smør 
  • salt og peber
  • 1 tsk timian
  • 1 laurbærblad 
  • 2 æbler
  • 2 pastinakker 
  • 2 gulerødder 
  • 1⁄4 knoldselleri 
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 33 cl cider
  • 2 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon 
  • 2 spsk majsstivelse 


PYNT

  • Frisk timian


TILBEHØR

  • Madbrød

FREMGANGSMÅDE

Afpuds mørbraden, og skær den i mindre stykker. Brun kødet i smør i en stor gryde, og krydr med salt og peber. Tilsæt timian og laurbærblad.

Skræl æbler, pastinakker, gule­ rødder, knoldselleri, løg og hvid­ løg. Skær det groft ud, læg det hele i gryden, og lad det brune med kødet et par minutter.

Hæld cider og vand ved, og smuldr bouillonterningen i. Lad det hele simre 30 minutter.

Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld det i gryden under omrøring.

Lad mørbradgryden koge op, og pynt med frisk timian lige før servering, som foregår med godt og groft madbrød.

Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 68.

Du vil (garanteret) også kunne lide