Opskriften giver til: 30 kager
Det skal du bruge
- 300 g smør
- 1 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 1 dl lys sirup
- 2 æg
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 tsk kanel
- 6 dl hvedemel
Sådan gør du
- Pisk stuetempereret smør med sukker, brun farin og lys sirup. Tilsæt æg og pisk, til du har en luftig smørcreme. Sigt natron, vaniljesukker og kanel sammen med hvedemelet. Bland de tørre ingredienser med smørcremen til en blød dej.
- Tril dejen ud i spiseskestore kugler, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, men hold lidt afstand mellem dem. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader 12-15 minutter. Kagerne flyder ud under bagning, og du kan eventuelt trykke dem lidt fladere med en gaffel, når der er et par minutter tilbage af bagetiden.
- Lad de færdigbagte kager køle af på bagepladen i nogle minutter, før du flytter dem over på en rist med en paletkniv. Læg dem først i en dåse, når de er kølet helt af.
Tip!
Opbevar kagerne i en dåse, der slutter til, så de forbliver seje på den bløde måde. De færdigbagte kager kan sagtens fryses ned, og de kan hurtigt tøs op, hvis du får uventede julegæster.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.