“Jeg er ikke særligt god til at bage, men den fine nøddekage med jordbærskum, bær og chokolade lavede jeg flere gange i sommer. Jeg kan ikke tåle hasselnødder, så jeg brugte kun mandler, men jeg tror, den er lige så god som den originale. Tror faktisk, jeg skal i gang i weekenden igen ...”
Nøddekager med jordbærskum
20 min. + bagetid Til 6 personer
Bag kagerne i forvejen, og pynt lige før servering. Brug 6 stålringe på cirka 8 cm i diameter eller en stor springform på cirka 20 cm i diameter.
INGREDIENSER
Nøddekager:
- 175 g nødder, fx hasselnødder og mandler
- 3 æggehvider
- 175 g sukker
- 100 g mørk chokolade
Jordbærskum:
- 300 g jordbær
- 50 g flormelis
- 21⁄2 dl piskefløde
- 300 g bær til pynt, fx jordbær, hindbær og ribs
- En smule mørk chokolade til pynt
FREMGANGSMÅDE
Stil ovnen på 160 grader. Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel. Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe. Vend nødder og hakket chokolade i dejen. Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag ca. 25 minutter. Rens jordbærrene, drys med flor melis, og blend dem. Pisk fløden til en tyk skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose med stjernetylle. Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og dekorér med friske bær og chokolade spåner.

Opskriften er første gang bragt i Magasinet Liv nr. 69