Nøddekager med jordbærskum
© Tia Borgsmidt

Se skønhedsredaktørens yndlingsdessert

Så er der inspirationen til nye deserter i juledagene

21. december 2016 af Mette Bundgaard

“Jeg er ikke særligt god til at bage, men den fine nøddekage med jordbærskum, bær og chokolade lavede jeg flere gange i sommer. Jeg kan ikke tåle hasselnødder, så jeg brugte kun mandler, men jeg tror, den er lige så god som den originale. Tror faktisk, jeg skal i gang i weekenden igen ...” 

Nøddekager med jordbærskum

20 min. + bagetid Til 6 personer

Bag kagerne i forvejen, og pynt lige før servering. Brug 6 stålringe på cirka 8 cm i diameter eller en stor springform på cirka 20 cm i diameter. 

INGREDIENSER

Nøddekager:

  • 175 g nødder, fx hasselnødder og mandler
  • 3 æggehvider 
  • 175 g sukker
  • 100 g mørk chokolade 

Jordbærskum:

  • 300 g jordbær
  • 50 g flormelis
  • 21⁄2 dl piskefløde
  • 300 g bær til pynt, fx jordbær, hindbær og ribs
  • En smule mørk chokolade til pynt

FREMGANGSMÅDE

Stil ovnen på 160 grader. Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel. Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe. Vend nødder og hakket chokolade i dejen. Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag ca. 25 minutter. Rens jordbærrene, drys med flor­ melis, og blend dem. Pisk fløden til en tyk skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose med stjernetylle. Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og dekorér med friske bær og chokolade­ spåner. 

Nøddekager med jordbærskum
© Tia

Opskriften er første gang bragt i Magasinet Liv nr. 69

Seneste

Måske er du interesseret i...