Thaisalat med laks
Mums! Laksesalat med et thailandsk twist. © Tia Borgsmidt | Maaltid.nu

Thaisalat med laks

Hvis du er vild med det thailandske køkken, så anbefaler vi denne laksesalat, som ovenikøbet er rig på D-vitamin

5. januar 2019 af Lone Kjær

Tid: 20 min.
Opskriften giver til: 4 personer.

Sprøde grøntsager og lækker laks med masser af D-vitamin er det perfekte makkerpar i denne thaiinspirerede laksesalat.

Ingredienser

  • 4 laksebøffer uden skind
  • 2 spsk sorte sesamfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 pose edamamebønner
  • 1 hjertesalat
  • 1 bakke blandede salater
  • 150 g sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 agurk
  • 50 g cashewnødder
  • 1 bundt frisk koriander eller rød basilikum

Dressing:

  • 3 spsk limesaft 
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 spsk sojasauce
  • 3 spsk rapsolie eller anden smagsneutral olie

Tilbehør:

  • groft brød

Sådan laver du laksesalaten

  1. Drys laksen med sesamfrø. Varm olien på en slip let-pande, og steg laksen ca. 4 min. på hver side.
  2. Kom edamamebønner i kogende vand. Kog ca. 2 min. Kassér kogevandet, og bælg bønnerne.
  3. Skyl de to slags salater, og slyng dem tørre. Snit hjertesalaten. Snit sukkerærter og forårsløg. Skær agurken i skiver på skrå.
  4. Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
  5. Vend salat med edamamebønner og grøntsager, og vend med dressingen. Del laksen i mindre stykker, og fordel i salaten. Drys med cashewnødder, top med krydderurter, og servér med brød.

Tip! 

Sesamfrøene er uundværlige, men du kan erstatte de sorte med almindelige, ristede sesamfrø.

Du vil (garanteret) også kunne lide