Tid: 20 min.
Opskriften giver til: 4 personer.
Sprøde grøntsager og lækker laks med masser af D-vitamin er det perfekte makkerpar i denne thaiinspirerede laksesalat.
Ingredienser
- 4 laksebøffer uden skind
- 2 spsk sorte sesamfrø
- 1 spsk olivenolie
- 1 pose edamamebønner
- 1 hjertesalat
- 1 bakke blandede salater
- 150 g sukkerærter
- 1 bundt forårsløg
- 1 agurk
- 50 g cashewnødder
- 1 bundt frisk koriander eller rød basilikum
Dressing:
- 3 spsk limesaft
- 2 tsk flydende honning
- 1 spsk sojasauce
- 3 spsk rapsolie eller anden smagsneutral olie
Tilbehør:
- groft brød
Sådan laver du laksesalaten
- Drys laksen med sesamfrø. Varm olien på en slip let-pande, og steg laksen ca. 4 min. på hver side.
- Kom edamamebønner i kogende vand. Kog ca. 2 min. Kassér kogevandet, og bælg bønnerne.
- Skyl de to slags salater, og slyng dem tørre. Snit hjertesalaten. Snit sukkerærter og forårsløg. Skær agurken i skiver på skrå.
- Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend salat med edamamebønner og grøntsager, og vend med dressingen. Del laksen i mindre stykker, og fordel i salaten. Drys med cashewnødder, top med krydderurter, og servér med brød.
Tip!
Sesamfrøene er uundværlige, men du kan erstatte de sorte med almindelige, ristede sesamfrø.