Tid: 25 minutter
Opskriften giver til: 4 personer.
Når du skærer squash i tynde bånd, smager de dejligt rå – især marineret med lidt citronsaft og olivenolie. I denne squashsalat får de modspil af lidt chili og den salte ost.
Ingredienser
- 2-3 squash (500 g – gerne både grøn og gul)
- 100 g bælgede ærter (ca. 400 g hele ærtebælge)
- 75 g parmesanost eller anden hård lagret ost
- 1 bundt basilikum
- evt. 4 squashblomster
Dressing
- 1 skalotteløg
- 1 frisk chili
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
Sådan laver du squashsalat
- Begynd med dressingen. Pil skalotteløget, og hak det fint. Skyl chilien, og halvér den på langs. Skrab frø og mellemvægge ud, og hak frugtkødet fint. Rør skalotteløg og chili sammen med citronsaft og olivenolie.
- Vask squashene, og skær enderne af. Skær dem i meget tynde, brede bånd med et mandolinjern, en kartoffelskræller eller ostehøvl. Bland dem sammen med ærter og dressing, og fordel på fire tallerkner.
- Høvl parmesanosten over i flager, og slut af med basilikumblade og evt. squashblomster. Squashblomster skal behandles nænsomt. Fjern støvdragere, skyl dem forsigtigt, og dup dem tørre i et rent viskestykke. Læg dem hele på salaten, eller snit dem fint.
Tip!
Ærterne kan også blancheres. Hæld dem i kogende letsaltet vand, og lad dem få 30 sekunder, før de straks lægges i iskoldt vand og dryppes af.
Så er der serveret!