En dejlig frisk og mættende salat. Servér den som tilbehør til et stykke kød eller fjerkræ eller som et delikat mellemmåltid.
Opskriften er til 2-4 personer
INGREDIENSER
- 250 g kål (hvid, rød eller sommerkål)
- 150 g gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1-2 forårsløg
- 30 g tørrede abrikoser eller figner
- 3 spsk. rosiner eller soltørrede tranebær
- 3 spsk. solsikkefrø
- Lidt bredbladet persille
Dressing:
- 1 dl A38 eller yoghurt
- 1 spsk. honning eller sukker 1 tsk. karry
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern.
Vask peberfrugten, og skær i tynde strimler. Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Skær de tørrede frugter i tynde strimler. Vend alle grøntsager og frugter sammen i en skål.
Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend den i salaten, og lad den trække 15-30 minutter på køkkenbordet - eller længere i køleskabet.
Vend rundt i salaten, smag til, og drys med solsikkefrø. Pynt med persilleblade eller hakket persille.
BONUS: Yoghurten i denne ret giver dig sunde bakterier, som bekæmper de skadelige bakterier i tarmsystemet og tuner dit indre immunforsvar.
Se flere lækre opskrifter fra Liv her.