Spidskålsslaw
Spidskålsslaw er et sikkert hit! © iStock

Sprød spidskålsslaw

Favoritsalat nummer et! Spidskålsslaw smager formidabelt til næsten alt fra grillen og er et forfriskende sprødt indslag på bordet

1. januar 2018 af Lone Kjær

Tid: 20 min. + hviletid
Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 1 spidskål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 æbler
  • 1 dl creme fraiche 9%
  • ½ dl mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • sorte sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade og stokken af kålen. Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Kom kålen i en skål, og drys salt og sukker over. Kram kålen godt, og lad den stå og trække ca. 20 min.
  • Fjern kernehuset, skær æblerne i tynde både, og bland med kålen.
  • Rør creme fraiche med mayonnaise og sennep. Smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen i kålsalaten, og drys sesamfrø over.

Tip!

I stedet for de sorte sesam­frø kan du bruge almindelige sesamfrø. Rist dem, til de giver lyd på en tør pande.

Du vil (garanteret) også kunne lide