Salat med bagte gulerødder, grillede portobellosvampe og tahindressing
Kast dig ud i nye smage, og få nye grilloplevelser. Helt uden kød. © Agentur Foto: Lisa Björner

Salat med bagte gulerødder, salte mandler, grillede portobellosvampe og tahindressing

Det bagte, det friske og det sprøde kombineres i denne lækre sommersalat uden kød.

20. juli 2021 af Anna Wendt/Söderberg

Tid: 45 min. + 1 times marineringstid + 50 min. ovntid

Til: 8-10 personer

De store portobellosvampe er skønne på grillen. Og kan gøre det ud for en hel bøf. Griller du mindre svampe, så brug en rist. Lav eventuelt også en ekstra portion mandler, og brug dem til fordrinken. Hvis du vil springe over at saltriste mandlerne, kan du sagtens gøre det og bare stege dem på en tør stegepande ved middelhøj varme.

Du skal bruge:

  • 8-10 store portobellosvampe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk finthakket frisk persille
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk balsamicoeddike

Harissaristede hvedekerner:

  • 6 dl hvedekerner
  • 1 dåse majs (300 g)
  • 3 spsk harissa (kan evt. erstattes med tandoorikrydderi)
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 tsk salt

Bagte gulerødder:

  • 1 bundt nye gulerødder (5-6 mellemstore)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet sort peber

Salte mandler:

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand
  • 4 tsk salt

Tahindressing:

  • 1 dl tahin
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk soja
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 2-4 spsk vand

Salat:

  • 1 lille rødløg
  • 150 g blandet salat
  • 1/2 dl rosiner

Sådan gør du:

1. Grillede portobellosvampe: Skyl svampene, og skær det nederste fra. Pil hvidløgsfeddene, og riv dem. Bland alle ingredienser til marinaden i en frysepose, og lad svampene trække i den 1 time.

2. Harissaristede hvedekerner: Tænd ovnen på 200 grader. Kog hvedekernerne 4-5 minutter og efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra. Hæld derefter hvedekernerne i en skål. Åbn dåserne med majs, sigt væden fra, og bland majsene med hvedekernerne. Tilsæt olie, harissa og salt. Bland godt og grundigt og forsigtigt. Hæld derefter blandingen ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen ca. 20 minutter, rør rundt i blandingen et par gange, og byt om på pladernes placering efter 10 minutter. Køl af.

3. Bagte gulerødder: Skrub gulerødderne, og læg dem i et ovnfast fad. Stænk med olie og honning, og drys med salt og peber. Få plads til gulerødderne ved siden af hvedekernerne. Bag dem ca. 20 minutter. Køl af.

4. Salte mandler: Kog vand med salt i en gryde. Læg mandlerne i, når saltet er opløst. Lad dem trække 1 minut. Hæld vandet fra, og læg mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem midt i ovnen på 200 grader ca. 10 minutter. Hold øje med, at de ikke brænder på. Køl af, og hak dem groft.

5. Tahindressing: Pil hvidløgsfeddene. Blend alle ingredienser sammen til en flydende dressing. Tilsæt en smule vand, hvis dressingen føles for fast eller drøj.

6. Salat: Pil løget, og skær det i tynde skiver. Anret salat, hvedekerner, ristede gulerødder, hakkede mandler, løg og rosiner på et fad.

7. Grill svampene 2-3 minutter på begge sider, de skal være gyldne og møre. Stænk lidt af dressingen over salaten, og servér resten ved siden af. Servér ligeledes de grillede svampe ved siden af.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide