Tid: 40 min. og 1 times køletid og grilltid.
Til: 8-10 personer
Forbered kryddersmørret, dildbulguren og sennepsdressingen dagen inden, du skal bruge det, hvis du vil. Du kan også grille kålen i god tid, den behøver ikke serveres varm. Og din spidskål behøver ikke kun være grøn. Vidste du, at man også kan få den i lilla?
Du skal bruge:
- 2 spidskål, en lilla og en grøn
- 2 fennikler
- 3 syrlige æbler, fx Granny Smith
- 1 spsk + 1 spsk citronsaft
- 3-4 avocadoer
- 1 dl dildkviste
Kryddersmør:
- 100 g stuetempereret smør
- 1/2 citron
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
Dildbulgur:
- 4 dl fuldkornsbulgur
- 1 dl grofthakket dild
- 3/4 dl olivenolie
- 3/4 tsk salt
- friskkværnet peber
Sennepsdressing:
- 2 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk flydende honning
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
Grillet svinekam:
- 1 1/2 kilo svinekam
- 1 spsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kryddersmør: Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienser. Rul smørret i film, og læg det på køl 1 time.
- Dildbulgur: Tænd ovnen på 200 grader. Kog bulgur efter anvisning. Bland dild, olie, salt og peber. Hæld blandingen over bulguren, og rør godt rundt.
- Del spidskålene i halve, og grill dem på snitfladerne, til de får farve. Fjern dem fra den direkte varme, og grill dem videre, til de er møre med bid. Køl af. Skær kålen i lidt mindre stykker.
- Skyl fenniklerne, og riv dem fint. Fjern kernehus fra æblerne, og skær dem i tynde skiver. Hæld 1 spsk citronsaft over. Anret bulgur, kål, fennikel, æble og avocado på et stort fad. Drys med dildkviste.
- Sennepsdressing: Rør alle ingredienser sammen.
- Grillet svinekam: Krydr svinekammen med salt og peber på begge sider. Grill 5 minutter på hver side. Skær kødet i skiver, og servér med kryddersmørret til, som kan smelte på det varme kød. Stænk dressingen over salaten. Og velbekomme!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.