Salat med grillet spidskål
Og pludselig blev kål noget helt andet!© Agentur Foto: Lisa Björner

Salat med grillet spidskål og dildbulgur serveret med grillet svinekam og sennepsdressing

Denne sommersalat kan forberedes i god tid, så du bare skal grille kødet lige inden servering!

20. juli 2021 af Anna Wendt/ Söderberg

Tid: 40 min. og 1 times køletid og grilltid.

Til: 8-10 personer

Forbered kryddersmørret, dildbulguren og sennepsdressingen dagen inden, du skal bruge det, hvis du vil. Du kan også grille kålen i god tid, den behøver ikke serveres varm. Og din spidskål behøver ikke kun være grøn. Vidste du, at man også kan få den i lilla?

Du skal bruge:

  • 2 spidskål, en lilla og en grøn
  • 2 fennikler
  • 3 syrlige æbler, fx Granny Smith
  • 1 spsk + 1 spsk citronsaft
  • 3-4 avocadoer
  • 1 dl dildkviste

Kryddersmør:

  • 100 g stuetempereret smør
  • 1/2 citron
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Dildbulgur:

  • 4 dl fuldkornsbulgur
  • 1 dl grofthakket dild
  • 3/4 dl olivenolie
  • 3/4 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sennepsdressing:

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Grillet svinekam:

  • 1 1/2 kilo svinekam
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kryddersmør: Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienser. Rul smørret i film, og læg det på køl 1 time.
  2. Dildbulgur: Tænd ovnen på 200 grader. Kog bulgur efter anvisning. Bland dild, olie, salt og peber. Hæld blandingen over bulguren, og rør godt rundt.
  3. Del spidskålene i halve, og grill dem på snitfladerne, til de får farve. Fjern dem fra den direkte varme, og grill dem videre, til de er møre med bid. Køl af. Skær kålen i lidt mindre stykker.
  4. Skyl fenniklerne, og riv dem fint. Fjern kernehus fra æblerne, og skær dem i tynde skiver. Hæld 1 spsk citronsaft over. Anret bulgur, kål, fennikel, æble og avocado på et stort fad. Drys med dildkviste.
  5. Sennepsdressing: Rør alle ingredienser sammen.
  6. Grillet svinekam: Krydr svinekammen med salt og peber på begge sider. Grill 5 minutter på hver side. Skær kødet i skiver, og servér med kryddersmørret til, som kan smelte på det varme kød. Stænk dressingen over salaten. Og velbekomme!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide