Tid: ca. 30 min. plus bagetid
Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 4 tomater
- 1 spsk olivenolie
- 2 kviste timian
- salt og peber
- 2 mini-romainesalat
- 1 bakke babyspinat eller spæde salatblade
Vinaigrette:
- 2 spsk vineddike
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk flydende honning
- 1/2 dl ekstra jomfru-olivenolie
Brød:
- 4 skiver surdejsbrød
- 200 g gedeost i rulle
- 4 kviste timian
- flydende honning
- 50 g valnødder
- balsamico-glace
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Halvér tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og drys med hakket timian. Krydr med salt og peber, og bag tomaterne i ovnen i ca. 30 min.
Skyl salat og spinat godt, og slyng bladene tørre. Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med salat og spinat.
Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødet sammen med hakket timian. Rist brødet i ovnen ved 225 grader i ca. 8 min., til osten er smeltet. Dryp lidt honning over brødene.
Anret salaten på tallerkener med hakkede valnødder og bagte tomater. Dryp balsamico-glace over, og servér salaten med de lune gedeostbrød.
Tip!
Prøv at skifte valnødderne i salaten ud med mandler.