Salat med gedeost og tomater
Kombinationen af salat, gedeost, tomater og brød er genial! © Getty Images

Salat med bagte tomater, balsamico-glace og varm gedeost

En nyfortolkning af den franske bistroklassiker chèvre chaud. Vi lover dig, at du ikke bliver skuffet!

19. marts 2018 af Lone Kjær

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
Opskriften giver til: 4 personer

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste timian
  • salt og peber
  • 2 mini-romainesalat 
  • 1 bakke babyspinat eller spæde salatblade 

Vinaigrette:

  • 2 spsk vineddike
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 1/2 dl ekstra jomfru-olivenolie 

Brød: 

  • 4 skiver surdejsbrød
  • 200 g gedeost i rulle
  • 4 kviste timian
  • flydende honning
  • 50 g valnødder
  • balsamico-glace

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader.

Halvér tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og drys med hakket timian. Krydr med salt og peber, og bag tomaterne i ovnen i ca. 30 min.

Skyl salat og spinat godt, og slyng bladene tørre. Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med salat og spinat.

Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødet sammen med hakket timian. Rist brødet i ovnen ved 225 grader i ca. 8 min., til osten er smeltet. Dryp lidt honning over brødene.

Anret salaten på tallerkener med hakkede valnødder og bagte tomater. Dryp balsamico-glace over, og servér salaten med de lune gedeostbrød.

Tip! 

Prøv at skifte valnødderne i salaten ud med mandler.

Du vil (garanteret) også kunne lide