Rødkålssalat med appelsin, figen og granatæble
Rødkålssalat er sundt, farverigt og bare enormt lækkert. © Getty Images

Rødkålssalat med appelsin, figen og granatæble

Den klassiske rødkålssalat har fået et moderne twist i form af appelsin, figen og granatæble. Perfekt til and og flæskesteg!

13. november 2018 af Sara Dahl og Pia Brixved

Opskriften giver til: 4 personer.

Ingredienser

  • 1 rødkål
  • 2 appelsiner
  • 3 friske figner
  • ½ granatæble
  • 100 g valnødder
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt

Sådan laver du rødkålssalaten

  • Snit rødkålen i fine, tynde strimler.
  • Skræl appelsinerne og skær dem i store tern.
  • Skær fignerne i både og pil kernerne ud af granatæblet.
  • Anret rødkålen i et fad med appelsintern og figner, og drys med granatæblekerner og valnødder.
  • Bland olie, balsamico, honning og salt til en dressing og hæld den over salaten.

Tip! 

Du kan med fordel lave dressingen til rødkålssalaten dagen i forvejen, så retten kan tilberedes hurtigere på selve dagen.

Du vil (garanteret) også kunne lide