Roastbeefsalat med peberrodscreme
Peberrodscreme er genialt tilbehør til roastbeef. © Getty Images

Roastbeefsalat med peberrodscreme og råstegte kartofler

Forkæl dine smagsløg med en let og lækker salat med roastbeef og peberrodscreme

20. marts 2015 af Lone Kjær

Tid: 30 min. plus stege- og hviletid

Du skal bruge

  • 1 roastbeef, ca. 1 kg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Råstegte kartofler:

  • 600 g vaskede kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • fint salt
  • 1 bakke blandede salater
  • 2 mini-romaine eller hjertesalat
  • 1 lille blomkål
  • 1 rødløg

Peberrodscreme:

  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise
  • fintrevet peberrod efter smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Varm olien i en gryde, og brun stegen på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og steg den færdig i ovnen, til den har en kernetemperatur på 55 grader. Vil du have stegen gennemstegt, skal den steges længere tid. 
  • Tag kødet ud, og lad det hvile i mindst 20 min. og allerhelst til næste dag. Skær halvdelen i tynde skiver, og gem resten af stegen til pålæg, eller læg den i fryseren.
  • Skrub og tør kartoflerne, vend dem med olien, og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt, og bag dem ved 200 grader i ca. 25 min.
  • Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Del blomkålen i meget små buketter. Skær løget i tynde skiver. Fordel salat og blomkål på et fad sammen med løg og kød i skiver. 
  • Rør creme fraiche med mayonnaise, og smag til med peberrod, salt og peber. Dryp dressingen over salaten, og servér med råstegte kartofler.

Tip! 

I stedet for selv at stege en roastbeef kan du købe roastbeef som afskåret pålæg og bruge det i stedet. Beregn min. 100 g pr. person.

Du vil (garanteret) også kunne lide