Opskriften giver broccolisalat til: 4 personer.
Ingredienser
- 1 stk. broccoli
- 2 spsk. kerner – eksempelvis pinje-, solsikke- eller græskarkerner
- 2 stk. æbler
- 1 bundt purløg
- Evt. en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær
Dressing
- 3 spsk. god mayonnaise
- 3 tsk. skyr
- 1 tsk. grov sennep
- 2 tsk. æblecidereddike
- salt og peber
Sådan laver du broccolisalat
- Skær broccolien i små stykker – også gerne stokken.
- Skær æbler i små tern og hak purløg fint.
- Tørrist kernerne på en pande med en smule salt og vend kernerne sammen med broccolien.
- Rør mayonnaise og skyr godt sammen, tilsæt sennep og æblecidereddike og rør dressingen til den er ensartet.
- Smag til med salt og peber og vend den godt rundt i salaten.
Tip!
Tilføj eventuelt sprødstegt bacon til broccolisalaten for endnu mere knas og salt.