Rå broccolisalat
Broccolisalat er en klassiker på bordet! © Getty Images

Broccolisalat med æbler og kerner

Vi giver dig opskriften på en knasende sprød broccolisalat med æble og kerner, der giver endnu mere smag og kant!

6. januar 2019 af Redaktionen

Opskriften giver broccolisalat til: 4 personer.

Ingredienser

  • 1 stk. broccoli
  • 2 spsk. kerner – eksempelvis pinje-, solsikke- eller græskarkerner
  • 2 stk. æbler
  • 1 bundt purløg
  • Evt. en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær

Dressing

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 3 tsk. skyr
  • 1 tsk. grov sennep
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan laver du broccolisalat

  1. Skær broccolien i små stykker – også gerne stokken.
  2. Skær æbler i små tern og hak purløg fint.
  3. Tørrist kernerne på en pande med en smule salt og vend kernerne sammen med broccolien.
  4. Rør mayonnaise og skyr godt sammen, tilsæt sennep og æblecidereddike og rør dressingen til den er ensartet.
  5. Smag til med salt og peber og vend den godt rundt i salaten.

Tip! 

Tilføj eventuelt sprødstegt bacon til broccolisalaten for endnu mere knas og salt. 

Du vil (garanteret) også kunne lide