Pastasalat
Pastasalaten fortjener en revival!© Helén Pe

Pastasalat med sennepsvinaigrette, varmrøget laks og to slags bønner

Pastasalat er en klassiker, som kan laves på 1.000 måder. Her er en af dem. En ret god en med masser af syrlighed, fedme fra laksen og bid fra bønnerne.

11. august 2022 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 300 g varmrøget laks
  • 200 g pasta, penne eller fusilli 
  • 150 g friske grønne bønner 
  • 150 g voksbønner


Purløgsdip:

  • 1 bundt purløg
  • 100 g smøreost naturel
  • 1 spsk vand


Vinaigrette:

  • 2 spsk grov dijonsennep 
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • 1⁄2 dl rapsolie
  • 1⁄2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og snit dem. Kog dem med pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden. 
  2. Vinaigrette: Bland sennep, eddike og sukker i en stor skål. Pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
  3. Skyl pasta og bønner i koldt vand, og vend dem i vinaigretten. Bryd laksen i mindre stykker, og vend forsigtigt med pasta og bønner.
  4. Purløgsdip: Hak halvdelen af purløgene fint, bland med smøreost og vand. Hak de øvrige purløg groft, og drys dem over salaten. Servér.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Pastasalat
Nem at lave, nem at spise og enkel at pakke ned og tage med til den impulsive fællesmiddag eller tur på stranden.© Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide