Tid: 20 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 300 g varmrøget laks
- 200 g pasta, penne eller fusilli
- 150 g friske grønne bønner
- 150 g voksbønner
Purløgsdip:
- 1 bundt purløg
- 100 g smøreost naturel
- 1 spsk vand
Vinaigrette:
- 2 spsk grov dijonsennep
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk sukker
- 1⁄2 dl rapsolie
- 1⁄2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og snit dem. Kog dem med pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden.
- Vinaigrette: Bland sennep, eddike og sukker i en stor skål. Pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
- Skyl pasta og bønner i koldt vand, og vend dem i vinaigretten. Bryd laksen i mindre stykker, og vend forsigtigt med pasta og bønner.
- Purløgsdip: Hak halvdelen af purløgene fint, bland med smøreost og vand. Hak de øvrige purløg groft, og drys dem over salaten. Servér.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Nem at lave, nem at spise og enkel at pakke ned og tage med til den impulsive fællesmiddag eller tur på stranden.© Helén Pe