Pastasalat med makrel
Voila! Pasta, makrel, spidskål og dilddressing samlet til en salat. © Getty Images

Pastasalat med røget makrel, spidskål og dilddressing

Sæsonens sprøde spidskål smager rigtig lækkert i en lun pastasalat med røget makrel og masser af dilddressing

3. januar 2019 af Lone Kjær

Tid: ca. 30 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 200 g pasta
  • 1 lille spidskål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
  • 1 røget makrel
  • 1 bundt dild
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt og peber

Tilbehør:

  • groft brød

Sådan gør du

  • Kog pastaen som angivet på emballagen, og dryp af.
  • Snit spidskålen fint på enten et mandolinjern eller med en skarp kniv. Drys kålen med salt og sukker, og lad den stå på køkkenbordet, mens du gør resten af ingredienserne klar. Skær radiser og agurk i skiver.
  • Skær hovedet af makrellen, åbn den helt i bugen som en bog, og løft benene op. Del makrellen i mindre stykker.
  • Hak dilden, og rør med yoghurt, mayonnaise, salt og peber til en dilddressing. 
  • Vend spidskålen med dilddressing, pasta, radiser, agurk og makrel. Servér salaten med brød.

Du vil (garanteret) også kunne lide