Makrel-rillette i salat med kartofler
Til 4 personer.
Rillette
- 1 røget makrel
- 50 g syltede agurker
- 1 lille rødløg
- 1 dl creme fraiche 9 %
- 1 spsk kapers
- saft og skal af 1 økologisk citron
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
- salt og peber
- 2 mini romaine eller 1 stort romainesalat
- 1 agurk
- 400 g kogte kartofler
Sennepsvinaigrette
- 2 spsk æbleeddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 spsk sød sennep
Tilbehør
- Groft brød
FREMGANGSMÅDE
Skær hovedet af makrellen, åben den helt i bugen som en bog, og løft benene op. Findel forsigtigt makrel-kødet med en gaffel.
Skær de syltede agurker i små tern. Hak rødløget fint. Rør markel med creme fraiche, syltede agurker, rødløg, kapers, citronskal og saft, hakket dild og klippet purløg. Smag til med salt og peber.
Skyl salaterne, og slyng dem. Halvér agurken, og skær i skiver.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og vend med salaten.
Vend dernæst agurk og kartofler i salaten, og anret med makrelrillette. Servér salaten med brød.