Opskriften er til 4 personer
INGREDIENSER
- 4 oksebøffer / ca. 400 g
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. sambal oelek
- 2 spsk. ekstra jomfrolivenolie saft af 1 citron
- 2 rødløg
- 250 g østershatte eller champignon
- 200 g babyspinat
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- salt og peber
- 4 skiver surdejsbrød
- 100 g flødeost
FREMGANGSMÅDE
Skær kødet i strimler.
Rør en marinade af presset hvidløg, sambal oelek, olivenolie og citronsaft.
Kom marinade og kød i en frysepose, og bind en knude på posen.
Gnid kødet godt ind i marinaden gennem posen, og lad det marinere minimum en time - gerne længere.
Pil og skær rødløgene i tynde både.
Rens svampene. Skyl spinaten, og lad den dryppe af. Varm halvdelen af olien på en pande, og steg løg og svampe et par minutter.
Tag svampe og løg af panden.
Varm resten af olien på panden, og steg kødet ved høj varme. Del eventuelt kødet, og steg det ad to omgange. Hvis der er for meget på panden ad gangen, kommer det nemlig let til at koge.
Steg i cirka tre minutter.
Tilsæt løg, svampe og spinat, og vend forsigtigt rundt, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
Rist eller grill brødet, og smør med flødeost. Top med den lune kødsalat, og servér straks.