Tid: 15 min. + 12 timers afdrypningstid
Opskriften giver til: 4-6 personer
Du skal bruge
- 8 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 knsp sort peber
- 300 g kirsebærtomater, gerne i forskellige farver
Pesto:
- 1 fed hvidløg
- 3 dl basilikum
- 2 spsk pinjekerner
- 1 dl olivenolie
- 1/2 dl revet parmesanost
- 2 knsp salt
- 1 knsp sort peber
Pynt:
- flagesalt
- friskkværnet sort peber
Tilbehør:
- focaccia, baguette eller landbrød
Sådan gør du
- Hæld yoghurten i et osteklæde eller et kaffefilter, og lad den dryppe af ca. 12 timer. Krydr med salt og peber.
- Pesto: Skræl hvidløget, og kør hvidløg, basilikum og pinjekerner til en puré i en køkkenmaskine, blender eller stavblender. Hæld olien i i en tynd stråle, mens maskinen kører. Tilsæt parmesanosten, og kør yderligere 2-3 sekunder. Krydr med salt og peber.
- Halvér tomaterne. Bred labnehen ud på et fad. Top med tomater, og dryp lidt af pestoen udover. Servér resten af pestoen ved siden af.
- Strø til sidst lidt flagesalt og peber udover, og servér med brød.
Hvad drikker du bedst til?
Servér eventuelt salaten i en buffet bestående af minifocacciaer med urter, ovnbagte søde kartofler, blomkål og kikærter med tahin- og harissadressing, fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressing og en nektarin- og ingefærkage. Vælg en blød og let rødvin eller en hvidvin med meget smag til den urtede og smagskraftige buffet.
Rødvin:
- Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2017 fra Italien er en saftig og kirsebærfrugtig rødvin med en svagt urtet tone.
Hvidvin:
- Cantina Lunae Colli di Luna Etichetta Grigia 2018 fra Italien er en aromatisk, pærefrugtig og let urtebitter hvidvin med en fed struktur.
Alkoholfri:
- Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon fra Australien er en alkoholfri rødvin med en mørk bæragtig smag.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.