Salat med labneh, tomater og pesto
Det er en smuk salat, ikke? © Lisa Björner // styling: Monica Eisenman

Labneh med kirsebærtomater og pesto

Labneh er afdryppet yoghurt, som kan formes til kugler, eller som her bredes ud på et fad.

19. januar 2021 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Tid: 15 min. + 12 timers afdrypningstid

Opskriften giver til: 4-6 personer

Du skal bruge

  • 8 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp sort peber
  • 300 g kirsebærtomater, gerne i forskellige farver

Pesto:

  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl basilikum
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 dl revet parmesanost
  • 2 knsp salt
  • 1 knsp sort peber

Pynt:

  • flagesalt
  • friskkværnet sort peber

Tilbehør:

  • focaccia, baguette eller landbrød

Sådan gør du

  1. Hæld yoghurten i et osteklæde eller et kaffefilter, og lad den dryppe af ca. 12 timer. Krydr med salt og peber.
  2. Pesto: Skræl hvidløget, og kør hvidløg, basilikum og pinjekerner til en puré i en køkkenmaskine, blender eller stavblender. Hæld olien i i en tynd stråle, mens maskinen kører. Tilsæt parmesanosten, og kør yderligere 2-3 sekunder. Krydr med salt og peber.
  3. Halvér tomaterne. Bred labnehen ud på et fad. Top med tomater, og dryp lidt af pestoen udover. Servér resten af pestoen ved siden af.
  4. Strø til sidst lidt flagesalt og peber udover, og servér med brød.

Hvad drikker du bedst til?

Servér eventuelt salaten i en buffet bestående af minifocacciaer med urter, ovnbagte søde kartofler, blomkål og kikærter med tahin- og harissadressing, fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressing og en nektarin- og ingefærkage. Vælg en blød og let rødvin eller en hvidvin med meget smag til den urtede og smagskraftige buffet.

Rødvin:

  • Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2017 fra Italien er en saftig og kirsebærfrugtig rødvin med en svagt urtet tone.

Hvidvin:

  • Cantina Lunae Colli di Luna Etichetta Grigia 2018 fra Italien er en aromatisk, pærefrugtig og let urtebitter hvidvin med en fed struktur.

Alkoholfri:

  • Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon fra Australien er en alkoholfri rødvin med en mørk bæragtig smag.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide