Tid: 30 min. + 20 min. ovntid
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 8 kyllingefileter (ca. 500 g)
- 1 spsk smør
- 1 tsk salt
- sort peber
- 1 vandmelonræddike
- 1 lilla ræddike
- 70 g spinat
- 1 dl friske skud og spirer
Appelsinvinaigrette:
- 1 appelsin
- 1 dl koldpresset raps- eller olivenolie
- 2 tsk æbleeddike
- salt
- friskkværnet sort peber
Saltet boghvedemysli, ca. 5 dl:
- 50 g smør
- 1 dl boghvedeflager
- 1 dl havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1/2 dl hørfrø
- 1/2 dl hampefrø eller sesamfrø
- 1/2 dl flydende honning
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
- Saltet boghvedemysli: Tænd ovnen på 185 grader. Smelt smørret, og bland det med de øvrige ingredienser. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rist blandingen ca. 20 minutter, til den er gyldenbrun. Rod rundt i den undervejs. Køl af.
- Bank kyllingefileterne flade. Steg dem i smør på begge sider, de skal være gennemstegte. Krydr med salt og peber.
- Snit ræddikerne fint, og læg dem i iskoldt vand ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, og bland dem med spinat til en salat i en skål eller på et fad.
- Anret kyllingen på salaten, og top med friske skud og spirer.
- Appelsinvinaigrette: Skyl appelsinen, riv skallen, og pres 3 spsk saft ud. Bland skal og saft med olie og eddike. Smag til med salt og peber.
- Hæld vinaigretten over salaten, og drys med mysli.
Tip!
Brug de skud og spirer, som er i sæson. Kig for eksempel efter bønnespirer, karse, ærteskud og små spæde grønkåls- eller rødbedeblade. Eller køb en pose med spæde salatblade.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.