Sødmen fra frugterne og tranebærrene giver et fint modspil til den skarpe blåskimmelost. Servér gerne dressingen on the side, da salaten ellers let bliver lidt slasket.
Tid: 15 min. + 10 min. ovntid
Til: buffet til 6-8 personer
Du skal bruge:
- 1 dl valnødder
- 2 pærer
- 3 friske figner
- 1⁄2 dl tranebær
- 200 g hjertesalat eller rucola
- 100 g blåskimmelost
Dressing:
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk honning
- 1 tsk grov sennep salt
- friskkværnet sort peber
- 3⁄4 dl olivenolie
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader. Rist valnødderne på en bageplade midt i ovnen cirka 10 minutters tid.
2. Dressing: Pisk alle ingredienser sammen på nær olien. Pisk dernæst olien i i en tynd stråle og lidt ad gangen.
3. Fjern kernhuset fra pærerne, og skær dem i skiver. Skær fignerne i kvarte.
4. Skyl salaten, og anret den med pærer og figner på et stort fad. Fordel nødder og tranebær over, og smuldr osten over til sidst. Stænk en smule dressing over, og servér resten ved siden af. Eller i midten af!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2022.