Opskriften giver til: 4-6 personer
Når du først har kogt hønen, så tager det ingen tid at lave en lækker, hjemmelavet hønsesalat. Servér salaten toppet på ristet brød.
Ingredienser
- 1 suppehøne eller en stor kylling af god kvalitet
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 porretop
- 1 glas slikasparges, 125 g
- 2 æbler
- 2 dl creme fraiche 9 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. sød sennep
- 1-2 spsk. frisk revet peberrod
- salt og peber
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt purløg
Sådan laver du hjemmelavet hønsesalat
- Rens hønen. Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen. Læg hønen med urter i en gryde, og hæld vand på, så det dækker. Kog hønen i cirka 1 ½ time, til den er så mør, at kødet falder fra benet. Lad hønen afkøle i suppen.
- Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker.
- Afdryp slikasparges, og skær i snitter. Snit forårsløg. Halver æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
- Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med frisk revet peberrod, salt og peber.
- Vend hønsekød, asparges og æbler i dressingen. Drys med forårsløg og klippet purløg, og servér hønsesalaten med ristet brød.
Tip!
Hønen kan med fordel koges, afkøles og plukkes i mindre stykker dagen før, du vil lave selve hønsesalaten.