Grøn bulgursalat
Bulgursalat er et sikkert hit! © iStock

Grøn bulgursalat med avocado, bønner og fetaost

Her er en god bulgursalat med blandt andet avocado, bønner og feta – den både mætter og bidrager med mange antioxidanter!

7. marts 2020 af Lone Kjær

Opskriften giver til: 2 personer

Her er en god bulgursalat til frokost eller som tilbehør til aftensmaden sammen med fisk, kylling eller en bøf. De fiberrige grøntsager mætter og bidrager samtidig med mange antioxidanter.

Avocado har et højt indhold af B6- og E-vitamin og er rig på de sunde fedtstoffer, som beskytter mod hjerte-kar-sygdomme.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 200 g grønne bønner
  • 100 g babyspinat
  • 1 avokado
  • 100 g fetaost
  • saft af 1/2 citron brøndkarse

Dressing:

  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1 tsk. flydende honning

Sådan laver du bulgursalaten

Kog bulguren, som der står på emballagen. Nip og damp bønnerne i cirka to minutter. Skyl bønnerne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Skyl derefter også spinaten, og lad den dryppe af.

Halvér avokado, fjern stenen, og skær i små tern. Dryp citronsaft over. Vend bulgur med bønner, spinat, avokado og smuldret fetaost. Drys med brøndkarse.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den ud over salaten.

Tip! 

Vil du være ekstra sund, så prøv at erstatte bulgur med quinoa, som er glutenfrit, rigt på protein og udelukkende indholder sunde fedtsyrer.

Du vil (garanteret) også kunne lide