Grønkålsdrys kan laves dagen i forvejen, hvis den opbevares tørt.
Tid: 30 min. + 5 min. bagetid.
Opskriften giver til: 8-10 personer.
Ingredienser
- 200 g grønkål
- 2 rødbeder
- 50 g røde bladbeder
- 12 skiver bacon
- 24 dadler uden sten
- 2 spsk smør
- 2 dl rødbedespirer
- 1 dl frø og kerner, fx solsikkefrø eller græskarkerner
- 1 dl granatæblekerner
Grønkålsdrys:
- 50 g grønkål
- 2 spsk olivenolie
- 11⁄2 tsk havsalt
Fremgangsmåde
Grønkålsdrys:
Tænd ovnen på 160 grader. Riv grønkålen i mindre stykker, og fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Dryp olien over, og bland godt. Rist midt i ovnen ca. 5 minutter.
Tag grønkålstykkerne ud, og drys havsalt over.
Salat:
Riv grønkålen i mindre stykker, og fjern stilkene.
Skræl og skyl rødbederne. Skær eller riv dem i tynde strimler.
Bland grønkål og rødbeder i en skål, top med de røde bladbeder.
Del hver baconstrimmel i to. Sno bacon om dadlerne, og steg dem i smør. Vend dem ofte, til de har en fin jævn farve.
Læg dadlerne i salatskålen, og drys med grønkålsdrys, frø og kerner, rødbedespirer og granatæblekerner.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.