Fennikelsalat med
Sprød, urtet og frisk salat til de dage hvor det gerne må være ekstra lækkert. © Lisa Björner // styling: Monica Eisenman

Fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressing

Dern sprøde salat er genial både som hovedret eller som tilbehør til en buffet

15. januar 2021 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Tid: 15 min. + 15 min. trækketid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 1 stor fennikel
  • 1 æble
  • 10 radiser
  • 100 g gedeost

Appelsinmarmelade-dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk appelsinmarmelade
  • 1 1/2 spsk æbleeddike
  • 2 knsp salt
  • 1 knsp sort peber

Pynt:

  • brøndkarse

Sådan gør du

  1. Rengør fenniklen, og skær den i rigtigt tynde skiver på langs. Anvend hellere end gerne et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, og lad dem stå, til de er rigtigt sprøde. Typisk 15 minutter.
  2. Appelsinmarmelade-dressing: Pisk alle ingredienserne sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Lad fenniklen dryppe af i et dørslag. Skræl, udkern og halvér æblet. Skær det i tynde skiver. Rengør radiserne, og skær dem i skiver.
  4. Vend fennikel, æble og radiser med dressing. Smuldr gedeost i, og pynt med brøndkarse.

Tip! 

Hvis hele æblet ikke skal anvendes med det samme, så læg det i lidt citronvand, så det ikke bliver brunt.

Hvad drikker du bedst til?

Servér eventuelt salaten i en buffet bestående af minifocacciaer med urter, ovnbagte søde kartofler, blomkål og kikærter med tahin- og harissadressing og en nektarin- og ingefærkage. Vælg en blød og let rødvin eller en hvidvin med meget smag til den urtede og smagskraftige buffet. 

Rødvin:

  • Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2017 fra Italien er en saftig og kirsebærfrugtig rødvin med en svagt urtet tone.

Hvidvin:

  • Cantina Lunae Colli di Luna Etichetta Grigia 2018 fra Italien er en aromatisk, pærefrugtig og let urtebitter hvidvin med en fed struktur.

Alkoholfri:

  • Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon fra Australien er en alkoholfri rødvin med en mørk bæragtig smag.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide